Επαληθευμένος εμπειρογνώμονας δικηγόρος: Mital Makadia

Επαληθευμένος εμπειρογνώμονας δικηγόρος: Mital Makadia


Η νομική καριέρα του Mital Makadia ξεκίνησε στην Ανατολική Ακτή, με τις εταιρείες Big Law, αλλά μετακόμισε σε αρχικό στάδιο εκκίνησης με τη μπουτίκ Silicon Valley Grellas Shah εδώ και σχεδόν μια δεκαετία. Θα συνεργαστεί με τις εταιρείες σε μια σειρά από συνηθισμένα ζητήματα εκκίνησης, αλλά αυτή και η επιχείρηση επικεντρώνονται επίσης στην ατομική εκπροσώπηση των ιδρυτών (όταν πρόκειται για αυτό).

Στο πλαίσιο της συνέντευξης που ακολουθεί, συζητήσαμε για την αμφισβήτηση όροι στα φύλλα όρων – και κατέληξε να γράφει μια φιλοξενούμενη θέση για μας σχετικά με το μεγαλύτερο gotchas που βλέπει στη σειρά A docs. Διαβάστε για την εδώ, στη συνέχεια πηγαίνετε check out Τι να προσέξουμε σε ένα φύλλο VC .


Στο επίκεντρο του ιδρυτή:

"Θα προσεγγίσουμε την πρακτική με σκοπό την προστασία των ιδρυτών. Επομένως δεν θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα VCs. Και αν αυτό σημαίνει ότι η αναθεώρηση της συναλλαγής είναι λίγο διαφορετική από εκείνη που συνηθίζουν οι επενδυτές, αυτό είναι καλό από εμάς. «Για μένα, έχω περάσει αρκετούς γύρους χρηματοδότησης για να μάθω τι τείνουν να πιέζουν τα VC και ποια είναι η« αγορά »σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Σε διαφορετική οπτική γωνία:

Αλλά απλώς και μόνο επειδή μια διάταξη μπορεί να είναι ένας πελάτης μου που πιθανότατα θα πρέπει να παραιτηθεί, ανάλογα με τη διαπραγματευτική μόχλευση, βεβαιώνω ότι ο πελάτης μου καταλαβαίνει πώς επηρεάζει την εταιρεία και τους ιδρυτές της. Δεν το λέω απλώς ως "αγορά". Και μερικές φορές σε αυτές τις συζητήσεις, εξετάζω τις νόμιμες ανησυχίες από τους πελάτες που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε δημιουργικά. Αλλά αυτό απαιτεί να έχετε ένα καπέλο ιδρυτή – όχι ένα καπέλο VC όταν εξετάζετε ένα φύλλο όρου ".

Στη δεύτερη εμφάνιση:

" Τώρα έχουμε πολλούς πελάτες που έρχονται σε μας, είτε περνάνε μια συγχώνευση και συγχώνευση ή αν ενσωματώνουν ή αν περνούν από ένα φύλλο χρηματοδότησης που μπορεί να έχει έναν δικηγόρο που εκπροσωπεί την εταιρεία, αλλά που θέλει τις συμβουλές μας για την προστασία των ιδρυτών. "

Παρακάτω, θα βρείτε ιδέες ιδρυτών, την πλήρη συνέντευξη και περισσότερες λεπτομέρειες όπως τις τιμές και τις δομές των τελών τους.

Το άρθρο αυτό αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης σειράς μας που καλύπτει το (19459003), στους οποίους οι ιδρυτές αγαπούν να δουλεύουν, βάσει αυτής της έρευνας και της δικής μας έρευνας. Η έρευνα είναι ανοιχτή απεριόριστα, γι 'αυτό συμπληρώστε την αν δεν το έχετε ήδη κάνει. Αν προσπαθείτε να περιηγηθείτε στις νόμιμες νάρκες ξηράς, φροντίστε να ελέγξετε το αυξανόμενο σύνολο άρθρων σε βάθος, όπως αυτή λίστα ελέγχου για το τι πρέπει να κάνετε στην εταιρική πλευρά του (19659004) Eric Eldon: Θα ήθελα πολύ να μάθω για το πώς ήρθατε σε συνεργασία με τις νεοσύστατες εταιρίες, δεδομένης της πολύ διαφορετικής εστίασής σας νωρίτερα στην καριέρα σας


] Mital Makadia: Στην πραγματικότητα, δεν ξεκίνησα τη νομική μου σταδιοδρομία με νέες εταιρείες. Μετά από τη νομική σχολή, έκανα γενική εταιρική εργασία σε μεγάλες επιχειρήσεις στη Νέα Υόρκη και στο DC.

Τελικά ανέβηκα στη Δυτική Ακτή όταν παντρεύτηκα και συναντήθηκα με τον Grellas Shah όταν άρχισα να ψάχνω για δουλειά εδώ. Δεν μπορώ να πω ότι ο στόχος μου ήταν κατ 'ανάγκη να συνεργαστώ με τις νεοσύστατες εταιρείες σε αυτό το σημείο. Αλλά μου άρεσε αυτή η πρακτική από την πρώτη μέρα.

Φυσικά, αγάπησα αμέσως τη συνεργασία με τους επιχειρηματίες. Οι λαμπρές νέες ιδέες, ο ενθουσιασμός, η αισιοδοξία, η εργασιακή ηθική και η φιλοδοξία είναι μολυσματικές

Αλλά ένα μεγάλο μέρος αυτού που αγαπούσα γι 'αυτή την πρακτική είναι η συνεργασία και η μάθηση από τον ιδρυτή της εταιρείας μας Γιώργος Γκρέλλας. Ο Γιώργος εργάζεται στο Silicon Valley από το 1983 και έχει δει πραγματικά τα σκαμπανεβάσματα στην τεχνολογική βιομηχανία. Σε μεγάλο βαθμό λόγω της φήμης του ως απότομου αλλά πρακτικού δικηγόρου εκκίνησης, η εταιρεία μας έχει δημιουργήσει μια αξιοζήλευτη πελατειακή βάση, η οποία ήταν μια ιδανική πλατφόρμα για να ξεκινήσω τη δική μου καριέρα στον κόσμο εκκίνησης

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.