Μηχανές αντί για ανθρώπους - Η Volkswagen «κόβει» έως 7.000 θέσεις μέχρι το 2023
Τι προβλέπει το πλάνο επενδύσεων του γερμανικού κολοσσού της αυτοκινητοβιομηχανίας

Ποιο είναι το ποσοστό εξάρτησης του ανθρώπου από τις μηχανές; Είναι πιθανό να εξελιχθούμε σε ένα… Matrix, όπου οι άνθρωποι θα λειτουργούν ως… τροφοδοτικά για τις μηχανές, ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο; Το σίγουρο είναι ότι στο μέλλον πολλά θα αλλάξουν, με το βασικότερο όλων των προβλημάτων που προκύπτουν από την εξέλιξη της τεχνολογίας, η απώλεια ίσως και εκατομμυρίων θέσεων εργασίας, σε όλον τον κόσμο. Τρανό παράδειγμα ο γερμανικός κολοσσός στο αυτοκίνητο, Volkswagen, η οποία σχεδιάζει να «κόψει» από 5.000 έως και 7.000 θέσεις εργασίας, οι οποίες θα αντικατασταθούν από μηχανές καιμ αυτόματα συστήματα.

Η ηγεσία της μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας, στην προσπάθειά της να «χρυσώσει το χάπι», ανέλυσε τις προβλέψεις της, λέγοντας πως οι θέσεις εργασίας που θα «κοπούν», θα γίνουν σταδιακά και θα αφορούν άτομα που είτε αποχωρούν οικειοθελώς, είτε βγαίνουν στη σύνταξη. Παράλληλα, όπως δηλώνουν οι Γερμανοί, θα δημιουργηθούν πάνω από 2.000 θέσεις εργασίας, που θα αφορούν τον χειρισμό και τη συντήρηση των μηχανών.

Το νέο πλάνο σχετίζεται με την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και αναμένεται, όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος της εταιρείας, να έχει τεθεί σε εφαρμογή το αργότερο έως το 2025. Το ίδιο πλάνο, περιλαμβάνει την παραγωγή 22 ηλεκτρικών οχημάτων μέσα σε μία δεκαετία, ενώ θα προσφέρει την ευκαιρία δημιουργίας τουλάχιστον 70 διαφορετικών μοντέλων.

Τέσσερα χρόνια μετά το σκάνδαλο του 2015, η γερμανική εταιρεία επιχειρεί να καλύψει το χαμένο έδαφος, επενδύοντας στο μέλλον και ειδικότερα στα ηλεκτροκίνητα οχήματα, τα οποία αναμένεται να κατακλύσουν τον πλανήτη, στη βάση και του σχεδιασμού για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής.

Πηγή άρθρου

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.