Ο ηθοποιός του Fresh Prince απέρριψε την δίκη του Fortnite

Το Fortnite πηγαίνει μεγάλο σε esports για το 2019 με prize pool αξίας $ 100 εκατομμυρίων


Ο αστέρας του "Fresh Prince" Alfonso Ribeiro παραιτήθηκε από την αγωγή του ενάντια στους δημιουργούς της φήμης "Epic Games" για τη χρήση χωρίς άδεια του χορού "Carlton" ως emote στο δημοφιλές παιχνίδι

. απέρριψε οικειοθελώς την αγωγή. Είχε ήδη απολύσει μια αγωγή εναντίον του Take-Two Interactive που σχετίζεται και με τον χορό του. Τον περασμένο μήνα, ο Ribeiro αρνήθηκε τα πνευματικά δικαιώματα για το χορό του από ομοσπονδιακούς αξιωματούχους, που φάνηκε να βάζουν το καρφί στο φέρετρο για την αγωγή του.

Ο χορός "Carlton" φαίνεται να είναι αρκετά άμεσα αναγνωρίσιμος για τον ελιγμό του, αλλά αυτό δεν το έκοψε για αξιωματούχους των πνευματικών δικαιωμάτων. Στη δήλωση της Υπηρεσίας για τα Πνευματικά Δικαιώματα των Η.Π.Α. απορρίπτοντας την αξίωση πνευματικής ιδιοκτησίας του Ribeiro, αναφέρει λεπτομερώς ότι τα πνευματικά του δικαιώματα απορρίφθηκαν επειδή το έργο ήταν μια «απλή ρουτίνα χορού» και επομένως δεν καταχωρίστηκε ως χορογραφικό έργο

Από τη μία πλευρά, θα πρέπει πάντα να ενθαρρύνει τους δημιουργούς να συνεχίσουν να πιέζουν τα όρια. Από την άλλη πλευρά, οι μοναδικές κινήσεις χορού είναι κάτι ενοχλητικό για τα πνευματικά δικαιώματα, αν και κατανοώ ακόμα το συναίσθημα. Ίσως είναι για το καλύτερο ότι οι μελλοντικοί συγγραφείς πνευματικών δικαιωμάτων θα έχουν ένα μικρότερο αρένα στο οποίο θα αρχειοθετήσουν.

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.