Γιατί ο Andre Iguodala του Warriors εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της African unicorn Jumia

Γιατί ο Andre Iguodala του Warriors εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της African unicorn Jumia


Ο Andre Iguodala, βασικό μέλος της ομάδας καλαθοσφαίρισης Golden State Warriors, δεν είναι ξένος στη βιομηχανία τεχνολογίας. Επενδύθηκε στην εταιρεία Walker & Company της Tristan Walker, η οποία από τότε έχει αποκτηθεί από την Procter & Gamble, ηλεκτρικό σκούτερ εκκίνησης Lime και πολλά άλλα. Τώρα, προσχώρησε στο διοικητικό συμβούλιο στο ένα αφρικανικό e-commerce εκκίνησης που έγινε ο πρώτος unicorn της ηπείρου πίσω το 2016

"Για μένα, είναι πραγματικά σημαντικό επειδή έχω πολλές ρίζες στην Αφρική με τον πατέρα μου να είναι από τη Νιγηρία ", ανέφερε ο Iguodala στην TechCrunch αυτή την εβδομάδα. «Είμαι περήφανος για αυτό και είμαι πρόθυμος να κάνω πολλά πράγματα με μια εταιρεία που βρίσκεται στο προσκήνιο του χώρου ηλεκτρονικού εμπορίου στο σύνολό της».

Αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που η Iguodala υπηρετεί στο διοικητικό συμβούλιο ενός ξεκινήματος, αλλά είναι το μόνο που υπηρετεί επί του παρόντος. Η Iguodala υπηρετούσε στο παρελθόν στο board of Twice, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα μεταπώλησης ενδυμάτων, το οποίο τελικά πωλήθηκε στο eBay. Στο Jumia, η Iguodala βρίσκεται στην επιτροπή αποζημιώσεων, όπου εξετάζει την πρόσληψη και πώς να προσελκύσει ταλέντο και να εξασφαλίσει ότι οι Αφρικανοί θα συνεχίσουν να έχουν θέση στο τραπέζι. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Jumia co-CEOs Sacha Ο Poignonnec και ο Jeremy Hodara δεν είναι αφρικανοί

"Έχουμε συνομιλίες για την ποικιλομορφία και τη διασφάλιση ότι η αφρικανική κουλτούρα είναι στην εταιρεία, και η Sacha [CEO Sacha Poignonnec] κάνει σπουδαία δουλειά με αυτό ", ανέφερε ο Iguodala. "Θέλω να σιγουρευτώ ότι προσλαμβάνουμε από το εσωτερικό και βεβαιώνουμε ότι οι άνθρωποι που επηρεάζουμε και βοηθούμε εμπλέκονται με την εταιρεία στο βαθμό που προσλαμβάνει."

Στην τεχνολογική σκηνή της Αφρικής, υπάρχει συνεχής συνομιλία

"Αυτό είναι σίγουρα κάτι που ήταν στο ραντάρ μου", μου είπε η Iguodala. Τόνισε πώς η Αφρική έχει πλούσιο φυσικό πόρο, όπως το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, το χρυσό, τα διαμάντια και πολλά άλλα.

"Όλοι έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη και την οικονομική ευθυγράμμιση". "Μπορείς να το κάνεις ηθικά με τον σωστό δρόμο."

Η Iguodala λέει ότι βοήθησε επίσης να προβληματιστούν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες για το Jumia. Για παράδειγμα, η Iguodala είπε ότι πρότεινε στον Poignonnec ότι η εκκίνηση επεκτείνεται σε τούβλα και κονίαμα. Λαμβάνοντας υπόψη την τάση στην Αμερική όπου οι εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου εγκαθίστανται ηλεκτρονικά και στη συνέχεια ανοίγουν τοποθεσίες τούβλων και κονιάματος (π.χ. Amazon), η Iguodala πρότεινε ότι ως πιθανότητα για την Jumia

Κάτω από το δρόμο, η Iguodala προβλέπει τη διερεύνηση πρόσθετων ευκαιριών στην τεχνολογική σκηνή της Αφρικής , αλλά ότι δεν είναι κάτι που προσπαθώ να βιάζομαι. Έχει μερικά ταξίδια στην Αφρική που σχεδιάζονται για αυτό το καλοκαίρι, αλλά η κύρια εστίασή του αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Jumia

. Έχω ρίζες εκεί, "είπε ο Iguodala. «Προσπαθώ να ενσωματώσω τις ρίζες της Αφρικής στην εταιρεία και να συνεχίσω να επεκτείνω και να φέρω ανθρώπους στην πλατφόρμα. Υπάρχει τόσο πολύ περιθώριο ανάπτυξης – όχι μόνο για την εταιρεία αλλά για την ήπειρο. "

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.