Ο φόρος της Γαλλίας στους τεχνολογικούς γίγαντες συμβαίνει

Ο φόρος της Γαλλίας στους τεχνολογικούς γίγαντες συμβαίνει


Συμβαίνει αυτό; Δεν συμβαίνει αυτό; Μετά από χρόνια και 19459003 φαίνεται ότι ο νέος φόρος για τους τεχνολογικούς γίγαντες στη Γαλλία πρόκειται να γίνει νόμος. Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας που παράγουν σημαντικά έσοδα στη Γαλλία θα φορολογούνται από τα έσοδά τους που παράγονται στη Γαλλία.

Ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Bruno Le Maire, ασκεί πιέσεις για νέο φόρο ούτως ώστε οι τεχνολογικοί κολοσσοί να σταματήσουν να βελτιστοποιούν το ευρωπαϊκό εταιρική δομή για τη μείωση του πραγματικού φορολογικού συντελεστή. Αρχικά, ο Le Maire ήθελε να πείσει άλλες ευρωπαϊκές χώρες να επιβιβαστούν.

Χρειάζεται όμως ομόφωνη ψηφοφορία όταν πρόκειται για φορολογικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη. Και ο Le Maire δεν μπορούσε να πείσει όλους.

Ο Le Maire ήθελε να κάνει κάτι κάτι . Έτσι, εδώ είμαστε, με ένα νέο φόρο στις τεχνολογικές εταιρείες που παράγουν πάνω από 750 εκατομμύρια ευρώ σε παγκόσμια έσοδα και 25 εκατομμύρια σε Γαλλία

Αν λειτουργείτε μια αγορά (αγορά του Αμαζονίου, Uber, Airbnb …) ή μια διαφημιστική επιχείρηση (Facebook, Google, Criteo …), θα πρέπει να πληρώσετε 3 τοις εκατό των γαλλικών εσόδων σας σε φόρους. Η κυβέρνηση λέει ότι δεν είναι εναντίον των αμερικανικών εταιρειών, καθώς οι ευρωπαϊκές και ασιατικές εταιρείες πρόκειται επίσης να φορολογηθούν

Είναι ένα περίεργο μοντέλο φορολογίας, καθώς βασίζεται στα έσοδα και όχι στα κέρδη. Θα χρειαστεί επίσης κάποια εργασία από τη φορολογική διοίκηση, καθώς τα έσοδα από τη γαλλική αγορά συνεπάγονται όλες τις συναλλαγές με κάποιον που έχει μια γαλλική ταχυδρομική διεύθυνση ή μια γαλλική διεύθυνση IP. Η Γαλλία αναμένει να δημιουργήσει έσοδα ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ με αυτόν τον νέο φόρο το 2019.

Μίλησα για αυτόν τον νέο φόρο με ανθρώπους στο γαλλικό τεχνολογικό οικοσύστημα και πιστεύουν ότι είναι κάτι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Ο ΟΟΣΑ εργάζεται για να [19459103] φορολογήσει σωστά τις εταιρείες τεχνολογίας με ένα τυποποιημένο σύνολο κανόνων

Θα μπορούσε να διαρκέσει μερικά χρόνια, αλλά θα βασίζεται στο κέρδος και θα διευκρινίζει κατάσταση σε δεκάδες χώρες. Θα αντικαταστήσει τον καινούργιο φόρο.

Μην με ενοχλείτε. Η φορολόγηση των τεχνολόγων επιχειρήσεων είναι σημαντική και οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν επιβληθεί πρόστιμο για φοροδιαφυγή για πάρα πολλά χρόνια.

Η Amazon διευθετεί τη διαφορά φορολογίας βελτιστοποίησης με τις γαλλικές αρχές

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.