Η SoftBank εγκαινιάζει το Ταμείο Καινοτομίας, δεσμεύοντας $ 2B για επενδύσεις στη Λατινική Αμερική

Η SoftBank εγκαινιάζει το Ταμείο Καινοτομίας, δεσμεύοντας $ 2B για επενδύσεις στη Λατινική Αμερική


Η SoftBank συνεχίζει να κάνει μεγάλα στοιχήματα στις νεοσύστατες εταιρίες από το 100 δισεκατομμύρια δολάρια Vision Fund αλλά και ένα άλλο επενδυτικό μέσο για επενδύσεις σε τεχνολογικές ευκαιρίες ειδικά στη Λατινική Αμερική.

Σήμερα η ομάδα ανακοίνωσε το SoftBank Innovation Fund το οποίο ξεκινάει με δέσμευση ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για επενδύσεις σε τεχνολογικές επιχειρήσεις στην Κεντρική και Νότια Αμερική, ξεκινώντας συγκεκριμένα από τις χώρες της Αργεντινής, Την Κολομβία και το Μεξικό, καλύπτοντας τομείς όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο, τις ψηφιακές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, την υγειονομική περίθαλψη, την κινητικότητα και την ασφάλιση

Παράλληλα δημιουργεί μια ομάδα που ονομάζεται SoftBank Latin America Local Hub, η οποία θα συνεργαστεί με εταιρείες που βρίσκονται ήδη στην επένδυση της SoftBank (19659003) Η προσπάθεια στη Λατινική Αμερική είναι μια μεγάλη νίκη για τον Marcelo Claure, ο οποίος έχει ανακηρυχθεί Διευθύνων Σύμβουλος της SoftBank της Λατινικής Αμερικής. Η Claure είναι ήδη COO της SoftBank Group Corp., καθώς και Διευθύνων Σύμβουλος της SoftBank Group International και εκτελεστικός πρόεδρος της Sprint Corporation – όλοι οι ρόλοι που θα συνεχίσει να κρατάει καθώς αναλαμβάνει αυτή τη νέα πρόκληση

"Μεγαλώνοντας στη Λατινική Αμερική είδε από πρώτο χέρι τη δημιουργικότητα και το πάθος του λαού ", δήλωσε ο Claure σε μια δήλωση. "Υπάρχουν τόσα πολλά καινοτομίας και διαταραχές στην περιοχή και πιστεύω ότι οι επιχειρηματικές ευκαιρίες δεν ήταν ποτέ πιο δυνατές. Το SoftBank Innovation Fund θα αποτελέσει σημαντικό επενδυτή σε μετασχηματιστικές εταιρείες της Λατινικής Αμερικής που είναι έτοιμες να επαναπροσδιορίσουν τις βιομηχανίες τους και να δημιουργήσουν νέες οικονομικές ευκαιρίες για εκατομμύρια ανθρώπους ».

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η SoftBank δημιούργησε ένα τέτοιο ταμείο επικεντρωμένο σε μια ενιαία περιοχή – παρόλο που στο παρελθόν έχει προωθήσει μεγάλα στοιχήματα σε συγκεκριμένες χώρες όπως η Ινδία και φαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά που έχει δημιουργήσει επίσημα μια ομάδα για να βοηθήσει άλλες εταιρείες χαρτοφυλακίου να επεκταθούν σε μια περιοχή, ότι η SoftBank θα είχε κάνει άτυπη βάση πριν από τώρα

Τα νέα αυτού του αμοιβαίου κεφαλαίου είχαν ξεσπάσει για αρκετό καιρό, αν και η έκθεση στο Bloomberg από τον Ιανουάριο που έσπασε την είδηση ​​είχε υποτιμήσει το ποσό ότι η SoftBank θα επενδύσει σε αυτήν (προέβλεπε 1 δισεκατομμύριο δολάρια, ενώ το πραγματικό ποσό εκκίνησης είναι 2 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η SoftBank λέει ότι δεν έχει ακόμη προσδιορίσει πού θα είναι να σταθεροποιήσει την έδρα της για αυτή τη νέα προσπάθεια. Δεν φαντάζομαι ότι αυτή η ερώτηση θα πάρει τον θερμό αγώνα που είδαμε να ξεδιπλώνεται γύρω από τη διαδικασία λήψης αποφάσεων του Αμαζονίου HQ2. Πιθανότατα οι υποψήφιοι θα είναι πιθανώς πόλεις όπου η SoftBank έχει ήδη δημιουργήσει επιχειρήσεις στην περιοχή.

Πράγματι, η SoftBank δεν ξέρει να επενδύει στη Λατινική Αμερική ως μέρος της μεγαλύτερης στρατηγικής της "BRIC". Ως αναπτυσσόμενη αγορά με αυξανόμενη μεσαία τάξη (περισσότερα από 50 εκατομμύρια άτομα στην περιοχή έχουν εισέλθει στη μεσαία τάξη που δημιουργεί αυξημένο διαθέσιμο εισόδημα, ανέφερε η SoftBank), είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες περιοχές για προϊόντα και υπηρεσίες τεχνολογίας. Η SoftBank εκτιμά ότι η περιοχή αντιπροσωπεύει το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού και το 8% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Ειδικότερα (δεδομένης της προηγούμενης προσοχής της SoftBank στην Ασία) επισημαίνει ότι αυτό σημαίνει ότι έχει «δύο φορές το ΑΕγχΠ της Ινδίας και το ήμισυ του ΑΕγχΠ της Κίνας».

Μέχρι στιγμής, οι επενδύσεις της SoftBank στην περιοχή επικεντρώθηκαν στο ηλεκτρονικό εμπόριο υπηρεσίες καταναλωτών. Ήταν ένας από τους πρώτους επενδυτές στο Uber rival 99 στη Βραζιλία (που τελικά αναλήφθηκε από τον Didi, τον κινεζικό μεταφορέα που η SoftBank κατέχει επίσης εν μέρει). Έχει επίσης βάλει στο τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δολάρια στο Loggi ένα άλλο ξεκίνημα από τη Βραζιλία που επικεντρώνεται στις υπηρεσίες παράδοσης. Στο Μεξικό ξεκινά επίσης μια κοινοπραξία με τη Didi για να δημιουργήσει υπηρεσίες μεταφοράς εκεί

Είναι πιθανό το ισχυρό ιστορικό που είχε στις επενδύσεις που μέχρι στιγμής είχαν οδηγήσει τη SoftBank να επεκτείνει τις δραστηριότητές της εκεί, ιδίως αφού έχει "Η Λατινική Αμερική βρίσκεται στο χείλος της να γίνει μία από τις σημαντικότερες οικονομικές περιοχές στον κόσμο και προσδοκούμε σημαντική αύξηση στις επόμενες δεκαετίες" δήλωσε ο Masayoshi Son, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της SBG, σε δήλωση. "Η SBG σχεδιάζει να επενδύσει σε επιχειρηματίες σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική και να χρησιμοποιήσει τεχνολογία για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν πολλές αναδυόμενες οικονομίες με στόχο τη βελτίωση της ζωής εκατομμυρίων Λατινοαμερικανών. Είμαι ευγνώμων στον κύριο λειτουργό μας, Marcelo Claure, για την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας, πέραν των άλλων αρμοδιοτήτων του στην SBG. "

Όπως και με άλλες επενδύσεις της SoftBank που δεν προέρχονται από το Vision Fund, ένα εφαλτήριο για να εμπλακεί επίσης. "Η Λατινική Αμερική παρουσιάζει σημαντικές ευκαιρίες για τον όμιλο SoftBank και το Ταμείο Vision θα έχει τη δυνατότητα να επενδύει παράλληλα με το ταμείο καινοτομίας", δήλωσε ο Rajeev Misra, Διευθύνων Σύμβουλος της Softbank Investment Advisors, ο οποίος διαχειρίζεται το Vision Fund. "Το Marcelo και η ομάδα θα προσφέρουν ανεκτίμητη εμπειρογνωμοσύνη για να βοηθήσουν τις εταιρείες της Λατινικής Αμερικής να μεγεθύνουν τις δραστηριότητές τους, να επωφεληθούν από το μεγαλύτερο οικοσύστημα της SoftBank και να γίνουν παγκόσμιοι ηγέτες στην αγορά." Το Ταμείο Vision έχει εξεταστεί εξαιτίας των δεσμών του με τα χρήματα της Σαουδικής Αραβίας και της διαμάχης (19659003) Για επενδυτές όπως η SoftBank, η μεγάλη προσοχή στην περιοχή αυτή έχει πολύ νόημα. Όχι μόνο βοηθά στη διαφοροποίηση εστιάζοντας σε μια άλλη (ταχέως αναπτυσσόμενη) περιοχή, αλλά δίνει στον όμιλο έναν ακόμη τρόπο να γλυκάνει τη συμφωνία να επενδύσει σε οποιαδήποτε ταχεία ανάπτυξη, προσφέροντας ένα χέρι βοήθειας στην προσπάθειες επέκτασης σε άλλες περιοχές μέσω του δικτύου επαφών και των υφιστάμενων υπηρεσιών

Εκτός από τους ανθρώπους που γίνονται πιο ευημερούσες στην περιοχή, έχει δείξει άλλη ένδειξη ότι είναι μια υγιής αγορά για επενδύσεις τεχνολογίας. Έχει 375 εκατομμύρια χρήστες Διαδικτύου και 250 χρήστες smartphone, τοποθετώντας το μπροστά από τις ΗΠΑ από την άποψη των τεράστιων αριθμών. Και το ηλεκτρονικό εμπόριο λιανικής έχει σχεδόν διπλασιαστεί τα τελευταία τρία χρόνια, φθάνοντας τα 54 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018 από 29,8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2015.

Ομοίως, υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά, με περίπου 400 εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς τραπεζικούς λογαριασμούς ή πιστωτικές ιστορίες. και το 79% του πληθυσμού που ζει σε αστικές περιοχές αλλά χωρίς μεγάλη πρόσβαση στις δημόσιες συγκοινωνίες. Η υγειονομική περίθαλψη υπήρξε μέχρι σήμερα μια περιοχή υποεπενδύσεων, ανοίγοντας την πόρτα για την οικοδόμηση και την επέκταση των ιατρικών, ευεξίας και άλλων συναφών λύσεων.

Για να είμαστε σαφείς, υπάρχει ήδη ένας τόνος εταιρειών στην περιοχή, και έτσι πολλά για να τους προσεγγίσουν και να τους βοηθήσουν να αναπτυχθούν με τη χρηματοδότηση, καθώς πρόκειται για τη δημιουργία επιχειρήσεων από χώρες εκτός της περιοχής για να εκμεταλλευτούν αυτές τις ευκαιρίες. Η SoftBank ελπίζει ότι με την τοποθέτησή της στην καρδιά της, θα έχει έναν πυροβολισμό να επωφεληθεί και από τις δύο

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.