Η ελληνική παρουσία στην ΙΤΒ στο Βερολίνο | Οικονομία | DW

Η ελληνική παρουσία στην ΙΤΒ στο Βερολίνο | Οικονομία | DW


Σήμερα το πρωί άνοιξε τις πύλες της η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού (ΙΤΒ) στο Βερολίνο. Ως την ερχόμενη Κυριακή οι περίπου 11.000 εκθέτες θα παρουσιάσουν πρώτα στους ειδικούς του κλάδου και από το Σάββατο στο ευρύ κοινό τα τουριστικά τους προϊόντα. Αναμένεται οι επισκέπτες της έκθεσης, που είναι η παγκοσμίως μεγαλύτερη στο είδος της, να ανέλθουν στους 170.000.

Οι έλληνες εκθέτες

Σειρά επαφών με τουρ οπερέιτορ θα έχει στην ΙΤΒ η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Η ελληνική παρουσία κυμαίνεται περίπου στα περσινά επίπεδα. Το ελληνικό περίπτερο περιλαμβάνει 81 εκθέτες σε κοινό χώρο. Μαζί με τους εκθέτες που έχουν ξεχωριστά περίπτερα ο συνολικός αριθμός πλησιάζει τους 90. Στην ΙΤΒ συμμετέχουν οι ελληνικές περιφέρειες, μεμονωμένοι τουριστικοί προορισμοί, τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία, ναυτιλιακές και αεροπορικές εταιρίες. Ήδη από σήμερα έχουν ξεκινήσει τις επαφές τους, το λεγόμενο spin network, με ξένες εταιρίες.

Συναντήσεις θα πραγματοποιήσει στο πλαίσιο της ΙΤΒ και η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά που θα παραμείνει στο Βερολίνο για όλο το διάστημα της έκθεσης. Για τις επόμενες ημέρες έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με τους μεγάλους τουρ οπερέιτορ όπως η TUI και η Thomas Cook. Παρουσία της κ. Κουντουρά και του εντεταλμένου της γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ για την ελληνογερμανική συνεργασία δήμων και περιφερειών, του υφυπουργού Νόρμπερτ Μπάρτελ, η Κρήτη και το κρατίδιο Μέκλεμπουργκ θα υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη του βιώσιμου τουρισμού.

Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολινο

Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.