Το eBay ανακοινώνει σχέδια για νέες στρατηγικές πρωτοβουλίες υπό την πίεση των επενδυτών

Το eBay ανακοινώνει σχέδια για νέες στρατηγικές πρωτοβουλίες υπό την πίεση των επενδυτών


Τον Ιανουάριο ο eBay έλαβε μια έντονα διατυπωμένη επιστολή από τους επενδυτές ακτιβιστών Elliott Management περιγράφοντας μια πορεία προς την εταιρεία που είδε η Elliott ως κατακερματισμένη. Πριν από δύο εβδομάδες, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ήταν επιχειρήσεις αναδιάρθρωσης και ότι απομάκρυνε ορισμένους από τους εργαζόμενους . Σήμερα, η εταιρεία ανακοίνωσε περαιτέρω βήματα προς την αναδιοργάνωση πολλά από τα οποία ακούγονται απ 'την επιστολή του Elliott νωρίτερα φέτος.

Στην επιστολή του Ιανουαρίου, μεταξύ άλλων, η Elliott πρότεινε στην εταιρεία να μην διαθέτει επιχειρησιακή πειθαρχία και πίστευε ότι με κάποια μικροαλλαγές, θα μπορούσε να πάρει πολύ καλύτερη απόδοση απόθεμα. "Σήμερα το eBay πάσχει από μια αναποτελεσματική οργανωτική δομή, δαπανηρή δαπάνη και λανθασμένη κατανομή των πόρων", γράφει η Elliott εκείνη την εποχή. Ταυτόχρονα, η Elliott ενθάρρυνε την εταιρεία να επικεντρωθεί σε αυτό που είδε ως πρωταρχική πρόταση αξίας, ως αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου. Αυτό σήμαινε την απομάκρυνση από τα κομμάτια που δεν εξυπηρετούσαν την αποστολή αυτή, συμπεριλαμβανομένης της StubHub, της ηλεκτρονικής αγοράς πώλησης εισιτηρίων

Ίσως δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι η σημερινή ανακοίνωση δείχνει ότι η εταιρεία διενεργεί ανασκόπηση των εργασιών και ανασκοπεί τα περιουσιακά της στοιχεία συμπεριλαμβανομένου του StubHub. "Αυτές οι πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν μια επιχειρησιακή ανασκόπηση και την έναρξη μιας στρατηγικής αναθεώρησης του χαρτοφυλακίου περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των StubHub και της eBay Classifieds Group. Το eBay συνεργάστηκε με την Elliott Management, την Starboard Value και άλλους σημαντικούς μετόχους σε αυτές τις πρωτοβουλίες, οι οποίες περιλαμβάνουν την προσθήκη δύο νέων ανεξάρτητων διευθυντών στο Διοικητικό Συμβούλιο ", ανέφερε η eBay στην ανακοίνωση.

Αυτά τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου περιλαμβάνουν τον Jesse Cohn Elliott Management και Matt Murphy από την Marvell Technology, καθώς η εταιρεία αρχίζει να αλλάζει την εστίασή της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι μετακόμισε και την ηλεκτρονική αγορά, το βασικό στρατηγικό πλεονέκτημα της εταιρείας, σύμφωνα με την Elliott, ομάδα αντί της περιφερειακής προσέγγισης που ακολούθησε. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης σχέδια για αύξηση του διαφημιστικού προϋπολογισμού για την αγορά, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Αυτές οι κινήσεις έρχονται καθώς το eBay προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να αυξήσει την αξία των μετόχων για να παρακαλώ ακτιβιστές επενδυτές όπως η Elliott Management και η Starboard Value. Σε δήλωση, ο Devin Wenig, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, προσπάθησε να βάλει το καλύτερο πρόσωπο στις αλλαγές αυτές. "Η κατώτατη γραμμή είναι ότι όλοι έχουμε κοινό έδαφος: βλέπουμε τεράστια ευκαιρία μπροστά και θέλουμε να δούμε το πλήρες δυναμικό του eBay να υλοποιηθεί μακροπρόθεσμα. Οι πρωτοβουλίες που ανακοινώνουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα αυτού του εποικοδομητικού διαλόγου ", ανέφερε.

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.