dimosio5--4


Την απαίτηση των θεσμών για διασφάλιση της συνέχειας στη δημόσια διοίκηση με τον καθορισμό γενικών γραμματέων οι οποίοι θα έχουν επιλεγεί μέσω ΑΣΕΠ αποφάσισε να εφαρμόσει η κυβέρνηση ενώ η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Ετσι, οι σημερινοί υπουργοί, εφόσον ο νόμος τούς δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στους τρεις που προκρίθηκαν από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, θα τοποθετήσουν τους «δικούς» τους στις συγκεκριμένες θέσεις-κλειδιά, οι οποίοι μάλιστα θα έχουν εξασφαλίσει τετραετή θητεία. Ο συγκεκριμένος νόμος (ν. 4354) για το μητρώο επιτελικών στελεχών έχει ψηφιστεί από το 2016, ωστόσο δεν είχε εφαρμοστεί έως πρόσφατα…

Η διαδικασία επιλογής επιτελικών στελεχών μέσω ΑΣΕΠ ήδη ξεκίνησε με τον διορισμό στη θέση του γενικού γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής του κ. Μιλτιάδη Κλάπα, ο οποίος κατείχε τη συγκεκριμένη θέση, αλλά παραιτήθηκε προκειμένου να συμμετάσχει στη διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο γραφείο του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής έφθασε και ένα ακόμα όνομα εκτός από αυτό του κ. Κλάπα –ανάλογα με τα μόρια που είχαν συγκεντρώσει οι υποψήφιοι– αλλά ο κ. Βίτσας αποφάσισε να διορίσει τον άνθρωπο που από τον Ιούνιο του 2017 κατείχε τη συγκεκριμένη θέση, προφανώς λόγω…. πρότερης εμπειρίας.

Ο διορισμός δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ την προηγούμενη εβδομάδα, οπότε και ξεκίνησε η νέα θητεία του (τέως) γενικού γραμματέα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη σελίδα του ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η αποδοχή της υποβληθείσας παραίτησης και στη δεύτερη σελίδα η πρόσληψη του ίδιου ατόμου στην ίδια θέση με τετραετή θητεία. Αν κάποιος κοιτάξει προσεκτικά τις ημερομηνίες, θα διαπιστώσει ότι πρώτα πραγματοποιήθηκε η πρόσληψη στις 7/1/2019 και ακολούθησε η αποδοχή της παραίτησης, η οποία είχε υποβληθεί ένα μήνα αργότερα, δηλαδή στις 7/2/2019. Η λεπτομέρεια αυτή είναι τυπικά άνευ σημασίας, εφόσον και οι δύο αποφάσεις, για να ισχύσουν, πρέπει να δημοσιευθούν σε ΦΕΚ, ωστόσο φανερώνει τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση οργανώνει την τοποθέτηση των δικών της στελεχών στη δημόσια διοίκηση λίγο πριν από τις εκλογές. Ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Ν.Δ. Γιώργος Γεωργαντάς, τόνισε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα ακυρώσει τη διαδικασία. «Είμαστε σίγουροι ότι τις επόμενες ημέρες η “έκθεση φωτογραφίας” θα συνεχιστεί επαληθεύοντας όλα όσα καταγγείλαμε. Είναι μονόδρομος για την επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. η ακύρωση αυτής της διαδικασίας».

Source link

By smaragost

Τα κείμενα και οι απόψεις που φιλοξενούνται σε αυτό το site δεν αντιπροσωπεύουν τα πιστεύω μου, τα άρθρα είναι από διάφορες πηγές, θα βλέπουμε πάντα όλες τις πλευρές και θα σχολιάζουμε αναλόγως. ΠΑΡΑΚΑΛΩ μην χρησιμοποιείτε υβριστικές φράσεις και σχόλια. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τις ιατρικές συμβουλές παρακαλώ πολύ να συμβουλευτείτε τον κατάλληλο ιατρό πρώτα. Το site παρέχει μόνο πρόσβαση στις πληροφορίες και τίποτα άλλο, για τα άρθρα που είναι σε διαφορετική γλώσσα παρέχετε μετάφραση η οποία δεν είναι 100% αλλά θα βγάλετε νόημα. Σας ευχαριστώ για την στήριξη. The information provided herein should not be used during any medical emergency or for the diagnosis or treatment of any medical condition. A licensed medical professional should be consulted for diagnosis and treatment of any and all medical conditions. Links to other sites are provided for information only -- they do not constitute endorsements of those other sites.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.