Η επιμονή της Πρωθυπουργού να κρατήσει ως όπλο διαπραγμάτευσης την έξοδο της Βρετανίας δίχως συμφωνία είναι η τελευταία σταγόνα στο ποτήρι 15 ευρωπαϊστών και ρεαλιστών Υπουργών που απειλούν να παραιτηθούν αν τέτοιο ενδεχόμενο τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Τους τακτικισμούς της κ. Μέι απέρριψε, εμμέσως πλην σαφώς, ο Όλι Ρόμπινς, ουσιαστικός διαπραγματευτής για το Brexit και στενός συνεργάτης της, ο οποίος ακούστηκε να λέει σε ευρωπαίο αξιωματούχο πως αν δεν βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στο backstop έως την 29η Μαρτίου, ημερομηνία αποχώρησης, η κυβέρνηση θα προχωρήσει ακόμα και μονομερώς σε μακρά παράταση του άρθρου 50, έως ότου επιτευχθεί συμφωνία.

ΑγωνίαγιατιςπροθέσειςτηςΤερέζαΜέι

H Βρετανίδα Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι

Το ενδεχόμενο να κρατά η Πρωθυπουργός στο τραπέζι την έξοδο δίχως συμφωνία, αποκλειστικά ως μέσο πίεσης των Βρυξελλών κι όχι ως εναλλακτική λύση,  πανικοβάλλει τους περίπου 60 τόριδες βουλευτές, θιασώτες  του σκληρού Brexit που δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν το σχέδιο Β.

Κερδίσει ή χάσει την σημερινή ψηφοφορία για το σχέδιο Β, στις 27 Φεβρουαρίου η Τερέζα Μέι θα υποστεί μια ακόμη ψηφοφορία επί της κοινής προτάσεως δύο βουλευτών, τους πρώην υπουργούς Υβέτ Κούπερ των Εργατικών και Ολιβερ Λέτγουιν των Συντηρητικών, η οποία θα αποκλείει ενδεχόμενο μη συμφωνίας και ανάληψη του χειρισμού του Brexit από το Κοινοβούλιο, αν έως τα μέσα Μαρτίου δεν έχει βρεθεί λύση με τις Βρυξέλλες για το backstop. Πρόταση που ακόμα και η Ντάουνινγκ Στριτ, θεωρεί δεδομένο πως θα υπερψηφιστεί από την πλειοψηφία των βουλευτών.

ΜαρίαΚαστρισιανάκη, Λονδίνο

Source link

By smaragost

Τα κείμενα και οι απόψεις που φιλοξενούνται σε αυτό το site δεν αντιπροσωπεύουν τα πιστεύω μου, τα άρθρα είναι από διάφορες πηγές, θα βλέπουμε πάντα όλες τις πλευρές και θα σχολιάζουμε αναλόγως. ΠΑΡΑΚΑΛΩ μην χρησιμοποιείτε υβριστικές φράσεις και σχόλια. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τις ιατρικές συμβουλές παρακαλώ πολύ να συμβουλευτείτε τον κατάλληλο ιατρό πρώτα. Το site παρέχει μόνο πρόσβαση στις πληροφορίες και τίποτα άλλο, για τα άρθρα που είναι σε διαφορετική γλώσσα παρέχετε μετάφραση η οποία δεν είναι 100% αλλά θα βγάλετε νόημα. Σας ευχαριστώ για την στήριξη. The information provided herein should not be used during any medical emergency or for the diagnosis or treatment of any medical condition. A licensed medical professional should be consulted for diagnosis and treatment of any and all medical conditions. Links to other sites are provided for information only -- they do not constitute endorsements of those other sites.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.