Η ευαίσθητη στην πίεση τεχνολογία οθόνης της Sensel λειτουργεί υποβρύχια

Η ευαίσθητη στην πίεση τεχνολογία οθόνης της Sensel λειτουργεί υποβρύχια


Το Morph είναι ένα διασκεδαστικό μικρό περιφερειακό υπολογιστή. Το μικρό trackpad χρησιμοποιεί μια σειρά από καλύμματα από σιλικόνη για να δημιουργήσει διαφορετικές διεπαφές, από ένα πληκτρολόγιο QWERTY σε ένα κουτί με τύμπανα. Τελικά, ωστόσο, είναι η τεχνολογία που οδηγεί το προϊόν – και όχι το ίδιο το προϊόν – που μπορεί να αποδειχθεί το πιο χρήσιμο.

Η Sensel ήταν στο χέρι στο CES αυτή την εβδομάδα, σε ένα πολύ μεγαλύτερο περίπτερο από το προηγούμενο έτος. Το Morph πήρε ένα κομμάτι της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου ενός μουσικού που χρησιμοποιεί διαφορετικά μαξιλάρια για να παίξει τραγούδια ζωντανά. Αλλά το πραγματικό αστέρι της εκδήλωσης ήταν μια σειρά χοντρών δισκογραφικών δισκίων. Σε μια συνάντηση με το TechCrunch αυτή τη φορά το περασμένο έτος η εταιρεία σημείωσε ότι ουσιαστικά ψωνίζει γύρω από την υποκείμενη τεχνολογία για άλλες χρήσεις. Κατά μία έννοια, ο Morph είναι εξίσου ένας τρόπος να αποδειχθεί ότι η τεχνολογία της Sensel λειτουργεί πραγματικά.

Το πλέγμα πίεσης προσφέρει μια εναλλακτική λύση στην πιο παραδοσιακή χωρητική επαφή, βασίζοντας κατ 'ουσίαν την επαφή της θέσης και την δύναμη να αγγίξει έναν μόνο αισθητήρα. Είναι ένας λιγότερο δαπανηρός τρόπος να προσδιοριστεί με ακρίβεια τόσο η θέση όσο και η πίεση (από 1g έως 5kg) με μία κίνηση. Είναι επίσης λεπτό και ικανό να δουλεύει με ευέλικτες οθόνες, καθιστώντας την εταιρεία σε καλή θέση για το τι θα μπορούσε να είναι το επόμενο κύμα κινητών συσκευών

Και, όπως η εταιρεία ήταν πολύ χαρούμενη να δείξει στο show floor, λειτουργεί υποβρύχια. Επειδή ποια είναι η διασκέδαση ενός αδιάβροχου τηλεφώνου, πραγματικά, αν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα βρεγμένα δάχτυλα;

Ένα άλλο βασικό πλεονέκτημα εδώ είναι η δυνατότητα ανίχνευσης αντικειμένων πέρα ​​από το δάχτυλο – αυτό θα σήμαινε τη χρήση του με ένα γάντι ή ένα κανονική παλιά πινέλο στην επιφάνεια για να σχεδιάσετε κάποια τέχνη. Η Sensel λέει ότι έχει κατασκευάσει αποτυχημένα χρηματοκιβώτια στο λογισμικό, για να περιορίσει τα ψευδώς θετικά, τα οποία θα μπορούσαν σίγουρα να παρουσιάσουν ένα πρόβλημα για μια συσκευή που μπορεί να καταχωρήσει σχεδόν οποιοδήποτε αντικείμενο που έρχεται σε επαφή με αυτό.

Η Sensel λέει ότι έχει ήδη ξεκινήσει συνεργαζόμενοι με τους εταίρους της βιομηχανίας για την εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας σε εμπορικές συσκευές. Φυσικά, όπως το 3D touch πριν από αυτό, η ενσωμάτωση της ευαισθησίας πίεσης πρόκειται να πάρει κάποια εκπαίδευση των πελατών για να κάνει τη χρήση της ένα φυσικό μέρος της καθημερινής υπολογιστικής.

 κάλυψη CES 2019 - TechCrunch

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.