Η Tesla επισκέφθηκε το Υπουργείο Περιβάλλοντος - AutoGreekNews


Μια πολλά υποσχόμενη συνάντηση έλαβε χώρα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου υψηλόβαθμα στελέχη της Tesla συναντήθηκαν με τον αρμόδιο Υπουργό, Γιώργο Σταθάκη, προκειμένου να παρουσιάσουν ένα αναλυτικό σχέδιο για την ενεργειακή μετάβαση των ελληνικών νησιών -και ιδιαίτερα αυτών που στο μέλλον δεν θα μπορούν να συνδέονται στο ηλεκτρικό δίκτυο της ηπειρωτικής χώρας- στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Δείτε ακόμα: Επιδότηση έως 1.450 ευρώ για αυτοκίνητο φυσικού αερίου

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου: «Με στελέχη της Tesla συναντήθηκε, σήμερα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τη στρατηγική απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα των νησιών της χώρας και κυρίως όσων δεν διασυνδεθούν τα επόμενα χρόνια με το ηπειρωτικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα προβλέπεται σταδιακή εγκατάλειψη των μονάδων καύσης πετρελαίου και στροφή προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Πλην όμως ο στοχαστικός χαρακτήρας της φωτοβολταϊκής ή αιολικής παραγωγής δημιουργεί σημαντικές ανάγκες αποθήκευσης ενέργειας και αξιοποίησης σύγχρονων τεχνολογιών διαχείρισης δικτύων.

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο που προέκυψε από τη συνάντηση είναι ότι πλέον η πρόοδος της τεχνολογίας έχει περιορίσει σημαντικά το κόστος αποθήκευσης ενέργειας. Παράλληλα, το προηγούμενο διάστημα, οι επιτυχημένοι διαγωνισμοί για νέες επενδύσεις ΑΠΕ στην Ελλάδα, οδήγησαν σε εξίσου σημαντική μείωση του κόστους παραγωγής ενέργειας.

Κατά συνέπεια η στροφή των νησιών προς τις ΑΠΕ, εκτός από περιβαλλοντικά χρήσιμη καθίσταται πλέον και οικονομικά συμφέρουσα. Στο πλαίσιο αυτό η συνεργασία με την Tesla μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επωφελής, γεγονός που υπογράμμισαν και τα στελέχη της αμερικανικής εταιρείας, εκδηλώνοντας έντονο ενδιαφέρον για τις πρωτοβουλίες που προωθεί το Υπουργείο για τα «έξυπνα» και «ενεργειακά» νησιά».

Διαβάστε επίσης: Η Tesla προσθέτει παιχνίδια Atari στο λογισμικό της! (+video)

Όπως ξεκαθαρίζει η ανακοίνωση, αλλά και διευκρινιστικές τοποθετήσεις κύκλων του Υπουργείου, η συνάντηση δεν αφορούσε το ενδεχόμενο κατασκευής μονάδας παραγωγής της αμερικανικής εταιρίας στην ελληνική επικράτεια. Οπότε δεν θα πρέπει να κάνουμε όνειρα για Model S και Model X «Made in Greece».Source link

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.