Ένας Μινώταυρος- ρομπότ «κόβει» βόλτες στους δρόμους της ΤουλούζηςΗ «La Machine» (Η Μηχανή) είναι μια ομάδα Γάλλων δημιουργών που, κατά πώς αναφέρουν στον ιστότοπό τους, «διαβάζουν την κίνηση ως μια γλώσσα, ως μια πηγή συναισθήματος». Προσφάτως, παρουσίασαν στην Τουλούζη της Γαλλίας την τελευταία δημιουργία τους, έναν ύψους 14 μέτρων μηχανικό Μινώταυρο. Το ρομπότ έκοψε βόλτες στους λαβυρινθώδεις δρόμους της παλιάς πόλης, συνοδεία μιας ύψους σχεδόν 13 μέτρων αράχνης-ρομπότ.

Οι δύο μηχανές παρουσίασαν μια οπερατική ερμηνεία του μύθου της Αριάδνης, της κόρης του Μίνωα που βοήθησε τον Θησέα να κατανικήσει τον Μινώταυρο. Η παραγωγή φέρει το όνομα «Ο Φύλακας του Ναού» και τα όσα διεκτραγωδούνται συνοδεύει ζωντανή μουσική.

Η μηχανική αράχνη κατασκευάστηκε σε διάστημα δύο χρόνων από μία ομάδα περίπου 60 ατόμων. Ο μυθικός Μινώταυρος κινείται με ηλεκτροκίνηση αλλά και καύση ορυκτών καυσίμων, και διατρέχει την πόλη με τη βοήθεια 17 χειριστών. Αν και το βάρος του είναι περί τους 4,6 τόνους, η κίνησή του ανάμεσα στα κτίρια του ιστορικού κέντρου είναι ρευστή και αρκετά ρεαλιστική, και βγάζει καπνό από τα τεράστια ρουθούνια του. Η περφόρμανς δόθηκε με αφορμή τα εγκαίνια της αναπροσανατολισμένης ως προς τη χρήση συνοικίας Toulouse Aerospace.

Οι κατασκευές των «La Machine» μετατρέπουν τις πόλεις σε ονειρικούς κόσμους. Έχοντας παρουσιάσει τη δουλειά τους στη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Αργεντινή, τη Χιλή, την Ιαπωνία, την Κίνα και το Καναδά, επόμενοι σταθμοί των καλλιτεχνών-μηχανικών είναι η Νάντη και το Καλέ στη Γαλλία. «Δουλεύουμε πάντα πάνω στην κίνηση» τονίζει η επικεφαλής μάρκετινγκ αυτής της πρωτότυπης εταιρείας θεάτρου δρόμου Φρεντέτ Λαμπρ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Source link

By smaragost

Τα κείμενα και οι απόψεις που φιλοξενούνται σε αυτό το site δεν αντιπροσωπεύουν τα πιστεύω μου, τα άρθρα είναι από διάφορες πηγές, θα βλέπουμε πάντα όλες τις πλευρές και θα σχολιάζουμε αναλόγως. ΠΑΡΑΚΑΛΩ μην χρησιμοποιείτε υβριστικές φράσεις και σχόλια. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τις ιατρικές συμβουλές παρακαλώ πολύ να συμβουλευτείτε τον κατάλληλο ιατρό πρώτα. Το site παρέχει μόνο πρόσβαση στις πληροφορίες και τίποτα άλλο, για τα άρθρα που είναι σε διαφορετική γλώσσα παρέχετε μετάφραση η οποία δεν είναι 100% αλλά θα βγάλετε νόημα. Σας ευχαριστώ για την στήριξη. The information provided herein should not be used during any medical emergency or for the diagnosis or treatment of any medical condition. A licensed medical professional should be consulted for diagnosis and treatment of any and all medical conditions. Links to other sites are provided for information only -- they do not constitute endorsements of those other sites.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.