tsiprasvrykselles


Δεν είναι ακριβώς συνέδριο. Εναν «Xώρο Iδεών» με 90 εκδηλώσεις και συζητήσεις διοργανώνει το Σαββατοκύριακο το γερμανικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) σε μία προσπάθεια να ανανεώσει το πρόγραμμά του, να βελτιώσει τα «ιστορικά χαμηλά» των δημοσκοπήσεων και να τονώσει την εικόνα της επικεφαλής του κόμματος Αντρέα Νάλες.

«Με σαμπάτικαλ και Αλέξη Τσίπρα για νέες επιτυχίες» επιγράφεται σχετικό άρθρο της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), το οποίο υποδηλώνει έκπληξη για την παρουσία του αριστερού Αλέξη Τσίπρα σε εκδήλωση του SPD, χωρίς όμως να την εκφράζει ευθέως. Στο δημοσίευμα επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Ήδη στην αρχή υπάρχει μία ‘σέσιον’ με τον τίτλο “Αριστερός και επιτυχημένος- Αντόνιο Κόστα, Αντρέα Νάλες, Αλέξης Τσίπρας”. O Κόστα είναι ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Πορτογαλίας. Ο Τσίπρας στην Ελλάδα με τον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς έχει εκδιώξει από την εξουσία το ΠΑΣΟΚ που είναι αδελφό κόμμα του SPD. Τί θα προκύψει από αυτά για το SPD παραμένει ανοιχτό ακόμη. Τον Ιανουάριο (το κόμμα) θέλει να αποφασίσει για το μέλλον της συμμετοχής του στην κυβέρνηση. Πάντως, τα αποτελέσματα του “Χώρου Iδεών” θα γίνουν αντικείμενο επεξεργασίας για ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και στα τέλη του 2019 θα ενσωματωθούν σε προσχέδιο εργασίας για το προσεχές συνέδριο”».

Αυτά για τον Αλέξη Τσίπρα. Αλλά τί γίνεται με τα σαμπάτικαλ; Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι το SPD επιχειρεί να αποκαταστήσει το «κοινωνικό προφίλ» που είχε στο παρελθόν. Σε αυτά τα συμφραζόμενα, μία από τις προτάσεις που καταθέτει ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Λαρς Κλίνγκμπαιλ, είναι να καθιερωθεί για τους εργαζόμενους ένα «έτος σαμπάτικαλ» με κρατική χρηματοδότηση στα πρότυπα αντίστοιχων προγραμμάτων που προσφέρουν μεγάλες επιχειρήσεις, ώστε ο ενδιαφερόμενος για έναν χρόνο να ξεκουραστεί και να αφοσιωθεί σε αγαπημένες του ενασχολήσεις, έχοντας όμως το δικαίωμα να επιστρέψει στην εργασία του μετά από αυτό το ευχάριστο διάλειμμα. Γενικότερα πάντως, επισημαίνει η εφημερίδα, το ζητούμενο στον «Χώρο Ιδεών» του Σαββατοκύριακου είναι «παθιασμένες συζητήσεις, ξεκάθαρες τοποθετήσεις, νέες παρορμήσεις για μία ολόκληρη παλέτα θεμάτων. Σε αντίθεση με τα συνήθη, τα στελέχη του SPD δεν θέλουν απλώς να συζητήσουν μεταξύ τους, αλλά να ανταλλάξουν ιδέες με συμμετέχοντες από διαφορετικούς χώρους, διευρύνοντας τους ορίζοντές τους».

Πηγή: Deutsche Welle

Source link

By smaragost

Τα κείμενα και οι απόψεις που φιλοξενούνται σε αυτό το site δεν αντιπροσωπεύουν τα πιστεύω μου, τα άρθρα είναι από διάφορες πηγές, θα βλέπουμε πάντα όλες τις πλευρές και θα σχολιάζουμε αναλόγως. ΠΑΡΑΚΑΛΩ μην χρησιμοποιείτε υβριστικές φράσεις και σχόλια. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τις ιατρικές συμβουλές παρακαλώ πολύ να συμβουλευτείτε τον κατάλληλο ιατρό πρώτα. Το site παρέχει μόνο πρόσβαση στις πληροφορίες και τίποτα άλλο, για τα άρθρα που είναι σε διαφορετική γλώσσα παρέχετε μετάφραση η οποία δεν είναι 100% αλλά θα βγάλετε νόημα. Σας ευχαριστώ για την στήριξη. The information provided herein should not be used during any medical emergency or for the diagnosis or treatment of any medical condition. A licensed medical professional should be consulted for diagnosis and treatment of any and all medical conditions. Links to other sites are provided for information only -- they do not constitute endorsements of those other sites.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.