Το Starlink του SpaceX στοχεύει να βάλει πάνω από χίλια από τους δορυφόρους επικοινωνίας του σε πολύ χαμηλή τροχιά

Το Starlink του SpaceX στοχεύει να βάλει πάνω από χίλια από τους δορυφόρους επικοινωνίας του σε πολύ χαμηλή τροχιά


Ο σχεδιαζόμενος δορυφόρος επικοινωνίας του SpaceX, γνωστός ως Starlink, τώρα θα στοχεύει σε πολύ χαμηλότερη τροχιά από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί, τουλάχιστον για πάνω από χίλιους δορυφόρους, η εταιρεία αποκάλυψε σε κατάθεση FCC . Η κίνηση θα πρέπει να συμβάλλει στην άμβλυνση των τροχιακών συντριμμιών και να παρέχει καλύτερο σήμα για τους επίγειους χρήστες της εταιρείας.

Η Starlink σκοπεύει να τοποθετήσει 1.584 δορυφόρους – περίπου το ένα τρίτο των 4.409 που η εταιρεία σκοπεύει να εκτοξεύσει μόλις 550 χιλιόμετρα περίπου στην επιφάνεια της Γης. Για λόγους σύγκρισης, πολλοί δορυφόροι επικοινωνίας βρίσκονται σε τροχιές πάνω από δύο φορές υψηλότερες και οι γεωσύγχρονες τροχιές είναι πάνω από 20 φορές πιο έξω (περίπου 36.000 μίλια).

Σε αυτή την απόσταση οι τροχιές διασχίζουν γρήγορα, πέφτουν στην ατμόσφαιρα και καίγονται μετά από μια χούφτα ετών. Αλλά το SpaceX δεν είναι απογοητευτικό. στην πραγματικότητα, γράφει στην αίτησή της, οι χαμηλότερες τροχιές προσφέρουν "πολλά ελκυστικά χαρακτηριστικά τόσο κατά τη διάρκεια της ονομαστικής λειτουργίας όσο και στην απίθανη περίπτωση που κάτι πάει στραβά"

Πρώτον, τα προβλήματα τροχιακών συντριμμιών αμβλύνουν φυσικά το γεγονός ότι οτιδήποτε ότι η χαμηλή τροχιά θα πέσει γρήγορα στη Γη αντί να γεμίσει την τροχιά. Δεύτερον, θα πρέπει να συντομεύσει το χρόνο που χρειάζεται για να στείλετε και να λάβετε ένα σήμα από τους δορυφόρους – ο χρόνος ping μπορεί να είναι τόσο χαμηλός όσο 15 χιλιοστά του δευτερολέπτου, εκτιμά η εταιρεία. 500 μικρότερες χιλιόμετρα σημαίνει ότι θα υπάρξει μικρότερη εξάπλωση και για τις επικοινωνίες με βάση τις δέσμες

Οι δορυφόροι θα πρέπει να κάνουν περισσότερη δουλειά για να παραμείνουν στο βέλτιστο υψόμετρο, αφού η ατμοσφαιρική αντίσταση θα είναι υψηλότερη και ο καθένας θα είναι σε θέση να να βλέπετε και να εξυπηρετείτε λιγότερο από τον πλανήτη.

Η απόφαση ενημερώθηκε από πειραματικά δεδομένα από τους δοκιμαστικούς δορυφόρους "Tintin" που ξεκίνησε η εταιρεία νωρίτερα φέτος. "Το SpaceX έχει μάθει να μετριάζει τα μειονεκτήματα της λειτουργίας σε χαμηλότερο υψόμετρο και να αποκομίζει ακόμα τα καλά γνωστά και σημαντικά οφέλη που αναφέρθηκαν παραπάνω."

Η αλλαγή αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα όταν οι δορυφορικές επικοινωνίες χρησιμοποιούνται ευρύτερα, αλλά θα οδηγήσει πιθανώς σε πιο εντατική λειτουργία συντήρησης καθώς τα πτηνά Starlink συνεχίζουν να απομακρύνονται από τον αέρα. Ευτυχώς ένα τρίτο όφελος της χαμηλότερης τροχιάς είναι ότι είναι πιο εύκολο να φτάσει κανείς, αν και δεν είναι ίσως τόσο εύκολο να παραβιαστεί η εταιρία.

Η Starlink στοχεύει στην πρώτη πραγματική εκτόξευση των συστημάτων της στις αρχές του επόμενου έτους, αν και το χρονοδιάγραμμα μπορεί να είναι λίγο υπερβολικά φιλόδοξο . Αλλά το SpaceX μπορεί να κάνει φιλόδοξο

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.