Έναρξη αναγνώρισης προσώπου Ο ιδρυτής του Kairos συνεχίζει να αγωνίζεται στην απόπειρα εξαγοράς

Έναρξη αναγνώρισης προσώπου Ο ιδρυτής του Kairos συνεχίζει να αγωνίζεται στην απόπειρα εξαγοράς


Υπάρχει κάποια αναταραχή στην εκκίνηση αναγνώρισης προσώπου με βάση το Μαϊάμι Κάιρος . Τον περασμένο μήνα, ο πρόεδρος του New World Angels και ο πρόεδρος του συμβουλίου του Kairos, Steve O'Hara, έστειλαν επιστολή στον ιδρυτή του Kairos Brian Brackeen, ο οποίος τον ενημέρωσε για τον τερματισμό του από το ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου. Η επιστολή τερματισμού ανέφερε την εκούσια παράβαση ως αιτία για τον τερματισμό του Brackeen. Συγκεκριμένα, ο O'Hara δήλωσε ότι οι Brackeen παραπλανημένοι μέτοχοι και πιθανοί επενδυτές, υπεξαιρεθέντα εταιρικά κεφάλαια, δεν υπέβαλαν έκθεση στο διοικητικό συμβούλιο και δημιούργησαν μια διαιρετική ατμόσφαιρα

. Ο Kairos προσπαθεί να αντιμετωπίσει το κοινωνικό πρόβλημα των διακρίσεων τεχνητή νοημοσύνη. Ενώ αυτό δεν είναι η ρητή αποστολή της εταιρείας – είναι να παρέχει εργαλεία επαλήθευσης ταυτότητας στις επιχειρήσεις – η αλγοριθμική προκατάληψη είναι από καιρό ένα θέμα που η εταιρία, ειδικά ο Brackeen, έχει ασχοληθεί

Η φερόμενη τερματισμού της Brackeen ακολουθήθηκε από μια δίκη Κάιρο κατά του Brackeen, επικαλούμενος την κλοπή, παραβίαση των καθηκόντων καταπιστεύματος – μεταξύ άλλων. Brackeen, σε μια ανοικτή επιστολή που έστειλε πριν από δυο μέρες στους μετόχους – και μία που μοιράστηκε με την TechCrunch – για το «κακώς κατασκευασμένο πραξικόπημα», αρνείται τους ισχυρισμούς και τις λεπτομέρειες της πλευράς της ιστορίας. Ελπίζει ότι η αγωγή θα απορριφθεί και ότι θα επιστραφεί επισήμως ως Διευθύνων Σύμβουλος, είπε στην TechCrunch. Όπως συμβαίνει σήμερα, η Melissa Doval που έγινε CFO του Kairos τον Ιούλιο, ενεργεί ως προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος

. "Η ομάδα Kairos είναι καταπληκτική και ανθεκτική και με έριξε μακριά με τη δέσμευσή της για το εμπορικό σήμα", δήλωσε ο Doval στην TechCrunch. "Είμαι ταπεινός με το πώς όλοι έχουν απλώς κολλήσει γύρω από το φως όσων έχουν συμβεί."

Η αγωγή, που κατατέθηκε στις 10 Οκτωβρίου στο Μαϊάμι-Ντεντ και με επικεφαλής τον Kairos COO Mary Wolff, υποστηρίζει ότι ο Brackeen " ως διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής για να προωθήσει τη δική του ατζέντα να αποκτήσει προσωπική φήμη, τύπος και φήμη στην παγκόσμια τεχνολογική κοινότητα "εις βάρος του Kairos. Η δίκη περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο ο Brackeen πέρασε λιγότερο από το 30 τοις εκατό του χρόνου του στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας "ακόμα κι αν η εταιρεία αγωνιζόταν οικονομικά"

Άλλοι ισχυρισμοί περιγράφουν με ποιο τρόπο η Brackeen χρησιμοποίησε την πιστωτική κάρτα της εταιρείας για να πληρώσει για προσωπικά έξοδα. να πληρώσει για ένα αυτοκίνητο που αγόρασε για την τότε-φίλη του. Ο κ. Brackeen λέει: «Ο Steve, η Melissa και η Mary, ως αιτία για τον τερματισμό μου και την αγωγή τους εναντίον μου, με κατηγορούν ότι κλέβω 60k από τον Kairos , που αποτελείται από ταξιδιώτες που δεν σχετίζονται με την εργασία, έξοδα που δεν σχετίζονται με την εργασία, φορητό υπολογιστή και συμμετοχή στην παραλία της λέσχης ", γράφει η Brackeen σε επιστολή προς τους μετόχους. "Ας μιλήσουμε γι 'αυτό. Ενώ βρήκα αμέσως αυτές τις κατηγορίες παράλογες, έπρεπε να σκεφτώ ότι, για τους ανθρώπους στο εξωτερικό της ζωής του "ιδρυτή του ιδρυτή", οι ισχυρισμοί τους θα μπορούσαν να φαίνονται να είναι αλαζονικοί, αν όχι παράνομοι. "

Η Brackeen συνεχίζει ότι κανένα από τα αναφερόμενα έξοδα – από ταξίδια, γεύματα, βόλτες μέχρι αγορές iTunes – δεν ήταν «άμεσα συνδεδεμένο με την επιχείρηση πώλησης του Kairos σε πελάτες και επενδυτές και την εξάντληση του Kairos», γράφει στην ανοικτή επιστολή. Παρόλα αυτά, σημειώνει ότι ενδέχεται να υπάρχουν χρεώσεις ύψους $ 3.500 έως $ 4.500 που εμπίπτουν σε μια "γκρίζα περιοχή".

"Αντίστροφα, έχω προσωπικά επενδύσει, δωρίσει ή απλά δεν πληρώθηκα για να κάνω μισθοδοσία για την υπόλοιπη ομάδα, ύψους πάνω από $ 325.000 δολάρια », έγραψε. "

Σχετικά με τον εξαναγκασμό του Kairos να πληρώσει για τις πληρωμές αυτοκινήτου τότε-φίλης του, ο Brackeen εξηγεί:

Κάνοντας τον Kairos να κάνει την πληρωμή του αυτοκινήτου της φίλης μου – για να αντισταθμίσω το κόστος των βόλτων Uber προς και από την εργασία, στις συναντήσεις, στο αεροδρόμιο κλπ., αποφάσισα ότι θα ήταν πιο αποδοτικό να μισθώσεις ένα αυτοκίνητο. Δυστυχώς, αφού επέκτεινα πλήρως την προσωπική μου πίστωση για να ξεκινήσω και να διατηρήσω τον Kairos σε λειτουργία, ήταν απαραίτητο να ληφθεί το τραπεζογραμμάτιο στο αυτοκίνητο μέσω της πίστωσής της. Το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε το ποσό των $ 700 ανά μήνα ανά διαρρύθμιση, το οποίο έληξε όταν σταμάτησα να οδηγώ το όχημα. Όπως και όλη η περίπτωσή τους – δεν είναι πολύ εντυπωσιακή, όταν εξηγήθηκε ειλικρινά

Η εταιρεία ισχυρίζεται επίσης ότι η Brackeen έχει παρέμβει στην εταιρεία και τις υποθέσεις της από τη λήξη της. Σε ολόκληρη την ανοιχτή επιστολή του, ο Brackeen αναφέρεται σε αυτό ως "απόπειρα τερματισμού", διότι, όπως έχει συμβουλέψει οι δικηγόροι του, δεν έχει νόμιμα τερματιστεί. Εξήγησε επίσης πως, κατά τις ημέρες που οδήγησαν στην κατάργησή του, ο Brackeen επιδίωξε να συγκεντρώσει πρόσθετη χρηματοδότηση, επειδή τον Αύγουστο «βρεθήκαμε στη θέση να έχουμε χαμηλά κεφάλαια». Ενώ παρουσίαζε σε δυνητικούς επενδυτές στη Σιγκαπούρη, ο Brackeen δήλωσε ότι «όταν η πρόσβαση στα email και τα έγγραφά μου έχει κοπεί»

Πρόσθεσε: " Ταξίδεψα στην άλλη άκρη του κόσμου για να συνεργαστώ με την ομάδα μου για την ανάπτυξη ΙΡ και να συναντηθώ με τους ανθρώπους που θα δεσμευόταν για εκατομμύρια επενδύσεις και απολύθηκε μέσω τηλεφωνητή την ημέρα "

Παρά τον" τερματισμό "και την αγωγή, ο O'Hara δήλωσε στην TechCrunch μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι" προς όφελος της ειρηνικής συνύπαρξης, είμαστε ανοικτοί στην επίτευξη συμφωνίας που θα επιτρέψει στον Brian να παραμείνει μέρος του η οικογένεια ως ιδρυτής, αλλά όχι ως CEO και με πολύ περιορισμένες ευθύνες και καμία εξουσία γραμμής ».

Ο O'Hara σημείωσε επίσης ότι τα οικονομικά της εταιρείας έδειξαν ότι υπήρχαν 44.000 δολάρια σε μετρητά που απομένουν στα τέλη Σεπτεμβρίου. Πρόσθεσε: "Τότε συμφιλιώστε με το γεγονός ότι ο Brian έθεσε $ 6MM το 2018 και ρωτήστε τον εαυτό σας πώς η εταιρεία περνάει αυτά τα χρήματα σε λιγότερο από 9 μήνες."

Εντός των επόμενων δώδεκα ημερών, θα είναι μια ψήφος των μετόχων για την κατάργηση του διοικητικού συμβουλίου, καθώς και μια ψηφοφορία για να επαναφέρετε την Brackeen ως CEO, μου είπε. Μετά από αυτό, ο Brackeen δήλωσε ότι σκοπεύει να αντισταθμίσει τους Doval, O'Hara και Wolff.

Εκτός από τους New Angels, ο Kairos μετρά Kapor Capital, Backstage Capital και άλλους ως επενδυτές. Τουλάχιστον ένας επενδυτής, ο Arlan Hamilton της Backstage Capital, δημοσίευσε δημόσια την υποστήριξη του Brackeen

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο Brackeen ήταν αρκετά ειλικρινής για τις ηθικές ανησυχίες τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου. Στην περίπτωση της επιβολής του νόμου, δεν έχει σημασία πόσο ακριβείς και αντικειμενικοί αυτοί οι αλγόριθμοι είναι, το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου δεν έχει καμία δραστηριότητα στην επιβολή του νόμου, δήλωσε ο Brackeen στο TechCrunch Διαταραχή στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει ήδη φωτογραφίες και φωτογραφίες αναγνώρισης διαβατηρίου, θα μπορούσαν να βάλουν μια φωτογραφική μηχανή στην Main Street και να γνωρίζουν κάθε άτομο που οδηγεί ", δήλωσε ο Brackeen [19659004] Και αυτό είναι μια πραγματική δυνατότητα. Τους τελευταίους μήνες, ο Brackeen δήλωσε ότι ο Kairos απέρριψε ένα κυβερνητικό αίτημα της Homeland Security, ζητώντας λογισμικό αναγνώρισης προσώπου για ανθρώπους πίσω από κινούμενα αυτοκίνητα

"Για μας, αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο", δήλωσε ο Brackeen. απαράδεκτη για τον Doval, τον προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο του Kairos, δεν είναι σαφής. Σε μια συνέντευξη με τον TechCrunch, ο Doval είπε: «είμαστε δεσμευμένοι να είμαστε υπεύθυνοι και ηθικοί πωλητές» και ότι «θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την εξάλειψη της αλγοριθμικής προκατάληψης στην τεχνητή νοημοσύνη». Ενώ αυτό δεν είναι τρομακτικό πράγμα είναι πολύ πιο ασαφές από το να λέει: "Όχι, δεν θα πουλήσουμε ποτέ στην επιβολή του νόμου."

Η πώληση στην επιβολή του νόμου μπορεί να είναι επικερδής, αλλά αυτό έρχεται με ηθικούς κινδύνους και ανησυχίες. Αλλά αν η εταιρεία αγωνίζεται οικονομικά, ίσως οι υπέρ θα υπερισχύσουν των μειονεκτημάτων

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.