Αυτή είναι η λέξη που μας ξεχωρίζει καλύτερα από τις μηχανές – Newsbeast

Αυτή είναι η λέξη που μας ξεχωρίζει καλύτερα από τις μηχανέςΠοια λέξη συνοψίζει άραγε την ανθρωπότητα στις μέρες μας καλύτερα από κάθε άλλη;

Τόσο καλά μάλιστα που μοιάζει ολότελα ανθρώπινη και μπορεί να μας διαχωρίσει από τον κόσμο των μηχανών και των bots; Μα τα «κόπρανα» φυσικά, ποια άλλη!

Ναι, καλά διαβάζετε, σε αυτό κατέληξε μελέτη που ζήτησε από εθελοντές να κρίνουν αν η μονολεκτική απάντηση που διάβαζαν προερχόταν από άνθρωπο ή μηχανή. Και οι περισσότεροι είπαν πως η λέξη «κόπρανα» τους έπειθε περισσότερο πως βγήκε από ανθρώπου χείλη!

Νευροεπιστήμονες του MIT ήταν πίσω από την έρευνα που θέλησε να ελέγξει αν μπορούμε να μπερδέψουμε την τεχνητή νοημοσύνη με πραγματικό άνθρωπο, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «Journal of Experimental Psychology».

Αν ζήσετε λοιπόν ποτέ κάναν εσχατολογικό εφιάλτη τύπου «Matrix» και πρέπει να ξεχωρίσετε αν απέναντί σας έχετε άνθρωπο ή οντότητα τεχνητής νοημοσύνης, τώρα ξέρετε ποια λέξη πρέπει να αναζητήσετε. Κι αν δεν πει «κόπρανα», ψάξτε τα επόμενα καλύτερα ανθρώπινα χαρακτηριστικά, «αγάπη», «παρακαλώ» και «έλεος». Στον αντίποδα, η λέξη «ρομπότ» κρίθηκε από τους περισσότερους πως ανήκει στην επικράτεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Στα θετικά της όλης ιστορίας, πως μια σειρά λέξεων που εκφράζουν συναισθήματα (όπως «αγάπη» και «συμπόνοια») επιλέχθηκαν ως εξόχως ανθρώπινα. Κάτι είναι κι αυτό φανταζόμαστε…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.