Η Freetrade εγκαινιάζει μια εφαρμογή επενδύσεων «μηδενικού τέλους»

Η Freetrade εγκαινιάζει μια εφαρμογή επενδύσεων «μηδενικού τέλους»


Είναι τέσσερις μήνες από τη στιγμή που η Finchtech "Unicorn" Revolut ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προσθέσει δωρεάν συναλλαγές στην τραπεζική της εφαρμογή, σε μια προσπάθεια ανταγωνισμού με το Robinhood της Silicon Valley

Ωστόσο, μια εκκίνηση του Λονδίνου φαίνεται να είναι πρώτη από την πύλη αυτή την πλευρά της λίμνης: Η Freetrade που ιδρύθηκε από τον Adam Dodds, ξεκινά σήμερα επίσημα,

Ένα χρόνο στην κατασκευή, Freetrade έχει δημιουργήσει έναν καλόπιστο "μεσίτη αμφισβητίας", συμπεριλαμβανομένης της απόκτησης της απαιτούμενης άδειας από την FCA (ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου), και όχι απλά να συνεργαστεί με έναν καθιερωμένο μεσίτη, όπως συμβαίνει αρχικά στην Revolut. Αυτό, εξήγησε ο Dodds σε μια κλήση, επέτρεψε την εκκίνηση να συνδεθεί απευθείας στις σωληνώσεις των κεφαλαιαγορών ", με όσο το δυνατόν λιγότερους μεσάζοντες. Αυτό σημαίνει ότι ο Freetrade μπορεί να εκτελεί συναλλαγές για δικό του λογαριασμό και τελικά να ελέγχει πολύ περισσότερο το δικό του πεπρωμένο. Θα πρέπει επίσης να βοηθήσετε την εκκίνηση να διατηρήσει χαμηλότερη βάση κόστους, όπως η κλίμακα εφαρμογών.

Η fintech έχει ξεκινήσει να βρίσκεται στη λίστα αναμονής 60.000 ισχυρών της από σήμερα, μετά από μια παρατεταμένη περίοδο σε ιδιωτική beta. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει μια σειρά ιδιωτικών εκστρατειών με ιδιωτικά κεφάλαια, αποφεύγοντας εξ ολοκλήρου τα επιχειρηματικά κεφάλαια. Ερωτηθείς για ποιο λόγο ο Freetrade επέλεξε να μην αυξήσει το χρήμα VC, ο Dodds λέει ότι «η σύντομη απάντηση είναι ότι δεν έπρεπε».

"Ξεκινήσαμε με μια μέτρια εκστρατεία crowdfunding για £ 100,000 το 2016. Αυτός ήταν ο σπόρος που μεγάλωσε την κοινότητά μας και τη λίστα αναμονής σε περισσότερους από 60.000 ανθρώπους. Μέχρι σήμερα έχουμε συγκεντρώσει πάνω από £ 4 εκατομμύρια από την κοινότητά μας για να χρηματοδοτήσουμε την επιχείρηση και από την άποψή μας δεν θα υπήρχε καλύτερος τρόπος. Οι επενδυτές μας ενδιαφέρονται τόσο πολύ για την επιχείρηση – εξαπλώνουν τη λέξη σε όλους όσους γνωρίζουν, μας δίνουν πληροφορίες σχετικά με το προϊόν και, φυσικά, είναι και οι πελάτες μας! "

Ο Dodds λέει ότι πολλοί αρχάριοι ανησυχούν για να πάρουν πρώτοι 1.000 πελάτες να αγαπούν το προϊόν. Αντίθετα, ο Freetrade "έχει πάνω από 3.000 [customers] που ήδη πιστεύουν σε αυτό που επενδύουν τα δικά τους χρήματα για να το κάνουν πραγματικότητα"

Κατά την εκτόξευση, η Freetrade σας επιτρέπει να επενδύετε σε μετοχές και ETFs του Ηνωμένου Βασιλείου, Αμερικανικές μετοχές, επίσης. Οι συναλλαγές είναι "ατελώς" αν είστε ευχαριστημένοι με την αγορά ή την πώληση συναλλαγών σας για να εκτελέσετε κατά το κλείσιμο της επιχείρησης κάθε μέρα. Αν θέλετε να εκτελέσετε αμέσως, η εκκίνηση χρεώνει ένα πολύ χαμηλό £ 1 ανά συναλλαγή και σύντομα θα προσθέσετε μια μηνιαία συνδρομή μηνιαίας συνδρομής στην εφαρμογή.

Η ιδέα, Dodds μου λέει, είναι να μειώσουμε την τιμή εισόδου έτσι ώστε ο καθένας να μπορέσει να ξεκινήσει να βάζει μαζί το δικό του επενδυτικό χαρτοφυλάκιο, ανεξάρτητα από το πόσο μικρός μπορεί να ξεκινήσει. "Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι οι προμήθειες των χρηματιστών κληρονομιών είναι απολύτως ανεξάρτητες από το πραγματικό κόστος των συναλλαγών. Χρεώνουν τι μπορούν να ξεφύγουν ", λέει. "Η έλλειψη ανταγωνισμού επέτρεψε σε ένα ολιγοπώλιο να εγκατασταθεί όπου όλοι οι κληρονόμοι διαδικτυακοί μεσίτες χρεώνουν περίπου £ 10 για να πραγματοποιήσουν συναλλαγές."

"Αυτό που προσφέρουμε είναι μια ελεύθερη επιλογή για να αρχίσετε να επενδύετε σε πραγματικές μετοχές και χρηματιστήρια που διαπραγματεύονται σε χρηματιστήρια ETFs), όπου δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τυχόν χρεώσεις ή προμήθειες ή για το χρονοδιάγραμμα των παραγγελιών σας καθώς οι δωρεάν παραγγελίες συμπληρώνονται στο τέλος της ημέρας. Ή μπορείτε να πληρώσετε £ 1 για τις Άμεσες παραγγελίες που συμπληρώνονται αμέσως όταν η αγορά είναι ανοιχτή. Θα προσφέρουμε επίσης μια συνδρομητική βαθμίδα που θα περιλαμβάνει όλες τις υπηρεσίες μας, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης εκτέλεσης και των ISAs (αφορολόγητου λογαριασμού) για £ 10 το μήνα. "

Αλλά πώς όλα αυτά συγκρίνουν με αυτά που σχεδίασε ο Revolut και πώς Freetrade ανταγωνίζονται; Ο Dodds δεν θα μπορούσε να σχεδιαστεί με πάρα πολλές λεπτομέρειες, αλλά επανέλαβε ότι η εκκίνηση του "δημιούργησε ένα νέο εξουσιοδοτημένο από την FCA χρηματοπιστωτικό ίδρυμα" και ξεκίνησε τώρα αυτό που περιγράφει ως τον «πρώτο σύγχρονο χρηματιστή» του Ηνωμένου Βασιλείου [19659002] "Το Revolut φαίνεται να καίει μάζες των μετρητών VC σε μια αρπαγή γης για κάθε κάθετη σε fintech. Είμαι σίγουρος ότι θα ξεκινήσουν κάτι για να ανταγωνιστούν μαζί μας σε κάποια στιγμή, αλλά είμαστε ιδιαίτερα επικεντρωμένοι στο να κάνουμε την απόλυτη καλύτερη επενδυτική εφαρμογή εκεί έξω και να οικοδομήσουμε μια βιώσιμη επιχείρηση ", λέει.

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.