Η Opendoor κέρδισε μόλις 400 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση από το Ταμείο Vision της SoftBank

Η Opendoor κέρδισε μόλις 400 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση από το Ταμείο Vision της SoftBank


Είναι επίσημη. Πριν από δύο εβδομάδες, ανέφεραν ότι η Opendoor – η τεσσάρων ετών, εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, με στόχο να καταστήσει δυνατή την αγορά και πώληση κατοικιών με μερικά βασικά εγκεφαλικά επεισόδια – ήταν κοντά στη σφράγιση της χρηματοδότησης από τη SoftBank.

Οι όροι: Το μαζικό Vision Fund της SoftBank επενδύει 400 εκατομμύρια δολάρια για μετοχικό κεφάλαιο μειοψηφίας στην εταιρεία, με έναν από τους πέντε διευθύνοντες διευθυντές της, τον Jeff Housenbold, λαμβάνοντας ένα διοικητικό συμβούλιο έδρα. Ο γύρος φέρνει τη συνολική χρηματοδότηση της Opendoor σε λίγο περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, η μεγάλη πλειοψηφία που έθεσε τους τελευταίους έξι μήνες. (Ήταν ξεχωριστά έκλεισε σε 325 εκατομμύρια δολάρια σε ένα γύρο του Ιουνίου που έφερε το συνολικό κεφάλαιό του την ίδια στιγμή στα 645 εκατομμύρια δολάρια.)

Η διαπραγμάτευση επίσης ενισχύει την κατάστασή της ως μονόκερος, αν και συγκεντρωθήκαμε ότι δεν υπήρξε τεράστιο χτύπημα σε αποτίμηση με αυτόν τον νέο γύρο. Η κίνηση είναι επίσης ένα άλλο φτερό στο καπάκι του Housenbold, ο οποίος έτρεξε μακρά την προσωπική εκδοτική εταιρία Shutterfly πριν από την ένταξή της στη SoftBank τελευταία

έτος και ο οποίος κλείνει τις προσφορές αριστερά και δεξιά με τους περιφερειακούς ιδρυτές που έχει παρακολουθήσει. Μεταξύ των άλλων πρόσφατων διαπραγματεύσεων που τον έφεραν στο διοικητικό συμβούλιο: οι επενδύσεις της SoftBank στην υπηρεσία σκύλων Wag η υπηρεσία παράδοσης DoorDash η κατασκευαστική εταιρεία Katerra [19459003

Ερωτηθείσα χθες πως οι Opendoor και SoftBank συναντήθηκαν, ο συνιδρυτής της Opendoor και ο CEO Eric Wu μας λένε ότι ο Housenbold προσέγγισε για πρώτη φορά τον Wu πριν από 18 μήνες, πριν ο Housenbold ενταχθεί στην SoftBank. «Το λεπτό που εντάχθηκε», λέει ο Wu, «έφτασε σε εμένα και με πληροφόρησε ότι ένωσε, λέγοντας εάν υπήρχε η ευκαιρία να συνεργαστεί και να φτάσει σε αυτόν».

Δεδομένων των φιλόδοξων σχεδίων του Opendoor, τώρα ήταν προφανώς ο χρόνος για να γίνει αυτό και είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί. Εκπρόσωποι από το Ταμείο Vision συχνά μιλάνε για τη φιλοδοξία και την υπομονή να μεταμορφώσουν ολόκληρες βιομηχανίες και η Opendoor προσπαθεί να ανεβάσει την παραδοσιακή διαδικασία αγορών στο σπίτι με την προσφορά προσφορών για τα οικόπεδα που δεν βλέπουν, συμφωνώντας να τα αγοράσουν και στη συνέχεια – εξαρτάται (19459011)

Μέχρι στιγμής, η Opendoor, η οποία απασχολεί σήμερα περίπου 950 άτομα, έχει συνεργαστεί σε μεγάλο βαθμό με ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια για να επαληθεύσουν την ποιότητα του σπιτιού τους, επιβάλλοντας τέλη μεταξύ 6 και 13 τοις εκατό. να πωλούν τα σπίτια τους γρήγορα λόγω μιας νέας δουλειάς ή άλλου γεγονότος ζωής. Αλλά η εταιρεία θέλει όλο και περισσότερο να βοηθήσει τους πελάτες να αγοράσουν και το επόμενο σπίτι. Πράγματι, προς το σκοπό αυτό, η εταιρεία απέκτησε νωρίτερα αυτό το μήνα Ανοιχτές Καταχωρίσεις μια τετραετή, με έδρα το Λος Άντζελες, που στόχευε στο να καταστήσει ευκολότερο και φθηνότερο στους αγοραστές να αγοράζουν σπίτια αυτοματοποιώντας μεγάλο μέρος αυτού

Η Opendoor δεν δήλωσε ποτέ τι είχε προγραμματίσει να πληρώσει για Ανοικτές Καταχωρίσεις, οι οποίες είχαν αντλήσει 7,6 εκατομμύρια δολάρια από τους επενδυτές κατά τη διάρκεια των ετών, αλλά οι Ανοικτές Καταχωρήσεις ήταν η πρώτη εξαγορά της εταιρείας. Και οπλισμένοι με κεφάλαια 400 εκατομμυρίων δολαρίων, ίσως δεν πρέπει να εκπλαγούμε να δούμε ότι το Opendoor πάει για ψώνια ξανά.

Ο Wu μιλά για χρόνια για μια χρηματοοικονομική επιχείρηση που ακούγεται πιο κοντά τώρα . «Κάνουμε κάποια πράγματα γύρω από υποθήκες που θα ενσωματωθούν στην εμπειρία αγορών», μας είπε νωρίτερα αυτό το μήνα, χωρίς να θέλουμε να επεξεργαστούμε περαιτέρω. Τα δάνεια βελτίωσης στο σπίτι μπορεί επίσης να βρίσκονται στον ορίζοντα. (Wu λέει ότι η Opendoor "θέλει επίσης να δώσει τη δυνατότητα στους αγοραστές κατοικιών να εξατομικεύσουν την εμπειρία τους.")

Πράγματι, πέραν του σημαντικού ποσού της κεφαλαιακής επένδυσης που έχει σηκώσει μέχρι τώρα η Opendoor, έχει επίσης αυξήσει περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια

Εξηγεί τον Wu από τους δύο πυλώνες: "Χρησιμοποιούμε το κεφάλαιο για την επένδυση σε τεχνολογία και λογισμικό και για να δημιουργήσουμε μια εμπειρία που θα μας επιτρέψει να κάνουμε ένα γλύψιμο [home-buying experience]." Όσον αφορά το χρέος, "Αυτό χρησιμοποιείται για την αγορά ακινήτων", λέει.

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.