Η Comcast ξεπερνάει το Fox στη μάχη $ 40B για τον Sky

Η Comcast ξεπερνάει το Fox στη μάχη $ 40B για τον Sky


Η Comcast έχει ξεπεράσει το Fox του Twenty-First Century για τον ουρανό του Ηνωμένου Βασιλείου, ένα τελευταίο βήμα σε ό, τι ήταν μια μακροχρόνια μάχη εξαγοράς μεταξύ των δύο ομίλων μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Η τελική προσφορά της Comcast δίνει στο Sky μια τιμή περίπου 39 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η απόκτηση της Sky, η οποία έχει 23 εκατομμύρια συνδρομητές στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ιταλία, θα δώσει στην Comcast πολύ ισχυρότερη θέση στη διεθνή αγορά και πολύ απαιτούμενη πυρομαχικά για να ανταγωνιστεί την Amazon και Netflix στη ροή

Και οι δύο εταιρείες προσυπέγραψαν τις προσφορές τους για την Sky κατά τη δημοπρασία διακανονισμού το Σάββατο, με την Comcast να προσφέρει £ 17,28 ανά κοινή μετοχή Sky και την Fox να προσφέρει £ 15,67 ανά μετοχή. Η Comcast τιμήσε αρχικά τις μετοχές της Sky στις 14,75 λίρες Αγγλίας. Η αρχική προσφορά της Fox ήταν £ 14 ανά μετοχή.

Και οι δύο εταιρείες θα αποκαλύψουν τις αναθεωρημένες προσφορές τους τη Δευτέρα. Το σκάφος της Sky θα κάνει την επίσημη σύστασή του στις 11 Οκτωβρίου.

Η Sky λειτουργεί με πολλά εμπορικά σήματα, συμπεριλαμβανομένων των Sky News, Sky Sports και του Sky Cinema

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.