Η Mithril Capital Management, η οποία συνυπάρχει με τους Ajay Royan και Peter Thiel, φεύγει από την περιοχή Bay

Η Mithril Capital Management, η οποία συνυπάρχει με τους Ajay Royan και Peter Thiel, φεύγει από την περιοχή Bay


Από τα γυάλινα γραφεία του στο φυλλώδες εθνικό πάρκο Presidio του Σαν Φρανσίσκο, το εξάχρονο Mithril Capital Management ευτυχώς πετούσε κάτω από το ραντάρ. Τώρα αφήνει τελείως και μετεγκαθιστά την ομάδα του στο Austin, ένα σημείο που έχει "αρκετή κρίσιμη μάζα τεχνικής κουλτούρας, καλλιτεχνικής κουλτούρας, καλλιτεχνικής κουλτούρας και [is] που δεν ψάχνουν απαραίτητα για την επικύρωση της Silicon Valley", λέει ο συνιδρυτής Ajay Royan.

Η κίνηση δεν είναι μια πλήρη έκπληξη. Ο Royan, ο οποίος συνυπέγραψε το επενδυτικό γραφείο της φάσης ανάπτυξης το 2012 με φημισμένο επενδυτή Peter Thiel, δεν έχει κάνει πολλά στον τρόπο των δημόσιων σχέσεων έξω από το ανακοινώνοντας την ύπαρξη του MIthril . Ο Thiel και ο Royan – που προηγουμένως ήταν διευθύνων σύμβουλος στο Clarium Capital Management, το hedge fund του Thiel – ταξιδεύουν σε μεγάλο βαθμό σε κοινωνικούς κύκλους εκτός της Silicon Valley. Πιο σημαντικό είναι ότι η επιχείρηση έχει πάντα την ευκαιρία να βρει ξεκινήματα που δεν ταιριάζουν με το τυπικό ιδανικό της έναρξης του Silicon Valley

Ένα από τα πιο πρόσφατα στοιχήματα είναι, για παράδειγμα, ένα εννιάχρονο οδοντιατρική εταιρία ρομποτικής στο Μαϊάμι της Φλόριντα, η οποία λέει ότι εκτελεί χειρουργική επέμβαση εμφυτεύματος γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα, γεγονός που είναι μια εκπληκτικά μεγάλη αγορά. Περισσότερο από 500.000 τώρα λαμβάνουν εμφυτεύματα κάθε χρόνο. "Ήταν μια κρυμμένη ομάδα, επειδή είναι στο Μαϊάμι και ήταν ένα πεδίο στο οποίο επενδύσαμε", λέει ο Royan, σημειώνοντας ότι μια από τις λίγες πρωτοποριακές εταιρείες στον οδοντιατρικό κόσμο τα τελευταία χρόνια, Invisalign , που κάνει μια εναλλακτική λύση στα τιράντες, εξυπηρετεί ένα πολύ νεώτερο δημογραφικό

Ακόμα και πάλι, η αναχώρηση του Mithril ενδιαφέρεται να ληφθεί ως σημείο δεδομένων σε μια σειρά από αυτές που υποδηλώνουν ότι η Silicon Valley μπορεί να χάνει μέρος της έκκλησης για μια ποικιλία λόγοι. Ένα από αυτά είναι το λεγόμενο groupthink το οποίο είχε ήδη οδηγήσει τον Thiel να καταστήσει το Λος Άντζελες το κύριο σπίτι του . Ένας ακόμη μεγαλύτερος παράγοντας: το πρωτοφανές υψηλό κόστος ζωής . Όπως αναφέρει ο The Economist σε μια πρόσφατη ιστορία σχετικά με τη μείωση του προσανατολισμού του Bay Area έναντι άλλων τεχνολογικών κόμβων ένα σπίτι με μέση τιμή στην περιοχή κοστίζει 940.000 δολάρια, δηλαδή τετραπλάσιο του αμερικανικού μέσου όρου. "Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς άλλη εκκίνηση στη Silicon Valley. Δεν νομίζω ότι θα ήθελα ", δήλωσε ο Jeremy Stoppelman, ο οποίος συνυπέγραψε την έρευνα και τις κριτικές του περιοδικού Yelp, το δημοσίευσε το 2012 και συνεχίζει να ηγείται της εταιρείας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, στο The Economist. Οι επιχειρηματίες κεφαλαίων της Bay Area στο πρόσφατο γεγονός της TechCrunch, Disrupt, υπογράμμισαν επίσης το ενδεχόμενο ότι μια μετατόπιση έφτασε .

Τέλη την περασμένη εβδομάδα, για να μάθετε περισσότερα για τη μετακίνηση του Mithril από την Καλιφόρνια και για να πάρετε μια γενική αίσθηση του πώς η εταιρία φεύγει, κάθισαμε με τη Royan στο χώρο που η επιχείρηση θα εγκαταλείψει επίσημα το επόμενο έτος, όταν λήξει η μίσθωσή της. Μιλήσαμε για αρκετές ώρες.

TC: Εσύ και εγώ δεν κάθισαμε μαζί στα χρόνια . Πότε άρχισες να σκεφτόσαστε την επανατοποθέτηση της επιχείρησης;

AR: Το 2016. Άρχισα να βλέπω πολύ περισσότερες συσχετίσεις στις εταιρείες που βλέπαμε. φαινόταν πιο παρόμοια μεταξύ τους απ 'ότι πριν, και ο όγκος ανέβαινε επίσης. Για το σκοπό αυτό, το 2017 ήταν ο μεγαλύτερος όγκος μας, δηλαδή ο αριθμός των εταιρειών που έρχονται μέσω του συστήματος. Και ήταν και ο χρόνος που κάναμε τον ελάχιστο αριθμό επενδύσεων. Έχουμε κάνει μια επένδυση, στο Neocis [the aforementioned dental robotics company]. TC: Δεν νομίζετε ότι αυτό οφείλεται στην έλλειψη φαντασίας από τους ιδρυτές, αλλά μάλλον σε σοβαρές ατέλειες στο γενικότερο τρόπο που οι νεοσύστατες επιχειρήσεις χρηματοδοτούνται.

AR: Το πρόβλημα είναι αυτό που ονομάζω συμπίεση χρονικού ορίζοντα. Επομένως, ένα ταμείο συντάξεων υποτίθεται ότι επενδύει σε χρονικό ορίζοντα 30 ετών, αλλά εάν εξετάζετε τα εσωτερικά κίνητρα, τα επιδόματα καταβάλλονται σε ετήσια βάση [and the investors making investing decisions on behalf of that pension] αξιολογούνται κάθε έξι μήνες ή κάθε τρίμηνο. Επομένως, δεν πρέπει να εκπλαγείτε όταν οι άνθρωποι κάνουν πραγματικά βραχυπρόθεσμα πράγματα.

Υπάρχουν και πολύ βραχυπρόθεσμες εκδόσεις επενδύσεων στις ιδιωτικές αγορές. Είναι η 15η εταιρεία AI ή η 23η μεγάλη εταιρεία δεδομένων ή η 256η εταιρεία υπηρεσιών online-to-offline. Πολλοί άνθρωποι που πραγματοποιούν αυτές τις επενδύσεις είναι πολύ έξυπνοι. Το ερώτημα είναι: γιατί χρηματοδοτούν αυτές τις εταιρείες; Και γιατί αρχίζουν οι άνθρωποι; Θα το πρότεινα επειδή είναι και οι δύο υπό τεράστια πίεση χρόνου και η πίεση να μην αναλάβει πραγματικό κίνδυνο. Αν είσαι πραγματικά έξυπνος και σου λένε ότι πρέπει να κάνεις επιστροφή αύριο και δεν μπορείς να αναλάβεις πολύς κίνδυνος, τότε κάνεις μια δική μου επιχείρηση και ψάχνεις για χρηματοδότηση από την ορμή και προσπαθείς βγείτε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Είναι μια απόλυτα ορθολογική απάντηση σε κακά κίνητρα, και αυτό είναι μέρος αυτού που αρχίσαμε να βλέπουμε πολλά στη Silicon Valley. Νομίζω ότι έχετε πολλά πράγματα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή.

TC: Αισθάνομαι ότι το κομμάτι "να βγούμε έξω" έχει γίνει πρόβλημα. Η αγορά IPO έχει πάρει, αλλά δεν είναι ακριβώς ζωντανή. Αγοράζετε το επιχείρημα ότι το δημόσιο όριο τι μπορεί να κάνει μια ομάδα λόγω προσδοκιών των δημοσίων μετόχων;

AR: Νομίζω ότι είναι ψεύτικο. Οι ιδιώτες επενδυτές ίσως είναι ακόμη πιο απαιτητικοί από τους δημόσιους επενδυτές, διότι έχουμε επενδύσει γενικά σημαντικά ποσά. Σίγουρα, το κάνουμε στο Mithril. Όταν πρόκειται για τη διακυβέρνηση στις εταιρείες μας, είναι πολύ δύσκολο και έχουμε πολύ μεγάλη εικόνα για τις δραστηριότητές τους. Δεν είναι σαν δημόσιο συμβούλιο, όπου παίρνετε μια τριμηνιαία συνάντηση και μια όμορφη παρουσίαση και έπειτα οι άνθρωποι πηγαίνουν σπίτι.

Εγώ νομίζω ότι είναι ο προϋπολογισμός κινδύνου και ο χρονικός ορίζοντας, κατώτατη γραμμή. Έτσι, η ικανότητα να αναλαμβάνουμε κινδύνους με τρόπους που δεν υποστηρίζονται από ιστορικά μοντέλα θα ήταν: εάν πάνε καλά, οι άνθρωποι είναι ευτυχείς. αν έρθει νότια, οι δημόσιες αγορές δεν νομίζω ότι θα σας συγχωρήσουν.

TC: Τι γίνεται με το Amazon, το οποίο βγήκε νωρίς, έχασε χρήματα για χρόνια, σφυρηλατήθηκε από αναλυτές, αλλά τώρα φλερτάρει με $ 1 τρισεκατομμύρια ανώτατο όριο της αγοράς;

AR: Το Αμαζόνιο είναι σαν την κυρίαρχη εξαίρεση που αποδεικνύει τον κανόνα. Είναι σαν το [Jeff Bezos] δομημένο να μην ενδιαφέρεται βασικά τόσο από πλευράς διακυβέρνησης, είτε φροντίζει με τον τρόπο που ήταν πραγματικά εποικοδομητικό για την οικοδόμηση του Αμαζονίου, το οποίο είναι, «είμαι απλά να συνεχίσω να επανεπενδύομαι όλα τα κέρδη μου σε πράγματα που εγώ νομίζω ότι είναι σημαντικό, και όλοι μπορείτε απλά να περιμένετε, "σωστά; Και όχι πολλοί άνθρωποι έχουν το εντερικό σθένος για να το κάνουν αυτό ή τη δομή διακυβέρνησης για να το διατηρήσουν.

TC: Έχετε κάνει μερικά μεγάλα στοιχήματα σε εταιρείες που έχουν περάσει λίγο, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας τεχνολογίας επιτήρησης Palantir, το οποίο θυμάμαι είναι ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα σας. Πόσο ασθενή είστε οι δικοί σας επενδυτές;

AR: Η Palantir κάνει ακόμα πολύ καλά ως εταιρεία. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι το 80% της πρωτεύουσάς μας στο [our first of three funds] συγκεντρώνεται σε 10 εταιρείες. Οι δύο μεγαλύτερες επενδύσεις μας ήταν ο Palantir και το [the antibody discovery platform] Adimab [in New Hampshire] και θα υποστήριζα ότι ο Adamab είναι ακόμη μεγαλύτερος από τον Palantir. Τους βοηθήσαμε πραγματικά όχι να γίνουν δημόσιοι το 2014 όταν το σκέφτηκαν.

TC: Πώς και γιατί ήταν καλύτερο για την εταιρεία να παραμείνει ιδιωτική;

AR: Το Adimab ιδρύθηκε το 2007, οπότε ήταν ήδη επτά χρονών όταν τους συναντήσαμε. Και έψαχνα μια εταιρεία που δεν θα ήταν εταιρεία φαρμάκων, αλλά αντίθετα [akin to] μια τεχνολογική εταιρεία στην βιοτεχνολογία, και η Adimab είναι αυτή. Ο ίδιος δημιούργησε μια ζύμη προσαρμοσμένη στις ανάγκες του οποίου το DNA ανασχεδιάστηκε με βάση τις εισροές από μια πολυετή μελέτη περίπου 120 ανθρώπων, νομίζω στο Χάρβαρντ, όπου αξιολογούσαν τις ανοσολογικές αντιδράσεις των ανθρώπων σε διάφορες ασθένειες, κωδικοποιούσαν κατανοούσαν το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα στη μαγιά. Έτσι, η ζύμη ουσιαστικά είναι εξανθρωπισμένα πληρεξούσια για το ανοσοποιητικό σύστημα. TC: Που σημαίνει. . .

AR: Μπορείτε να επιτεθείτε στη ζύμη με ασθένεια και τα αντισώματα που παράγει η ζύμη είναι ουσιαστικά ανθρώπινα αντισώματα. Σκεφτείτε το ως βιολογικό υπολογιστή που ανταποκρίνεται σε φορείς ασθενειών. Έχουμε τώρα μια βάση δεδομένων 10 δισεκατομμυρίων αντισωμάτων που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να υπολογίσουμε πώς μπορούμε καλύτερα να διερευνήσουμε τη μαγιά για την επόμενη γενιά ασθενειών που χρειάζονται μια λύση ανοσοθεραπείας TC: Είναι η εταιρεία κερδοφόρα;

ΑΚ: Είναι. Δεν χρειάζονται νέα χρήματα. Μόλις ξεκινήσαμε ένα πρόγραμμα που θα τους βοηθούσε να αναδιαρθρώσουν το καπέλο τους, ώστε να μπορούν να αποσύρουν τους πρώτους επενδυτές.

TC: Μια 11χρονη εταιρεία.

AR: Θέλουν περισσότερα αποθέματα, έτσι δημιουργήσαμε το ισοδύναμο των δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών που συνδέονται με τη δημιουργία αξίας.

Πολλές εταιρείες βιοτεχνολογίας πηγαίνουν δημόσιες πολύ νωρίς. Αν είχε Adimab, θα είχαν υποστεί τεράστια πίεση για να χτίσουν πραγματικά μια εταιρεία φαρμάκων. Οι άνθρωποι θα είχαν πει, «Αν ανακαλύψετε όλα αυτά τα αντισώματα και ενισχύσετε τα ναρκωτικά άλλων ανθρώπων, γιατί δεν κάνετε μόνο το δικό σας φάρμακο;» Αλλά ο ιδρυτής, Tillman Gerngross, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της βιοτεχνολογίας στο Dartmouth, δεν θέλει να είναι σε θέση να πουλήσει ή να υποστεί τεράστια πίεση [to create a drug company] όταν σκέφτεται ότι ο πλήρης αντίκτυπος του τι κτίζει το Adimab δεν θα πραγματοποιηθεί για άλλη μια δεκαετία

] TC: Στο Austin, θα βρίσκεστε πιο κοντά στην εταιρεία αυτή και σε ορισμένες από τις άλλες σας εταιρείες χαρτοφυλακίου . Αλλά είστε σίγουροι ότι θέλετε να φύγετε από την ηλιόλουστη Καλιφόρνια;

AR: Το κόστος της προσπάθειας είναι αυτό που ανησυχώ [here]. Είναι τόσο απλό. Αυτό ισχύει για τους ανθρώπους που ξεκινούν δουλειές στην εταιρεία κάποιου ή προσπαθούν να ξεκινήσουν μια εταιρεία οι ίδιοι. Εάν είναι δαπανηρό για την εταιρεία να αναλάβει κινδύνους, θα είναι ακριβό για εσάς να διακινδυνεύσετε μέσα στην εταιρεία, πράγμα που σημαίνει ότι η σταδιοδρομία σας θα λάβει διαφορετική πορεία από ό, τι αλλιώς

Μετά το [I was an] undergrad στο Yale, φυσικό μέρος για να πάω, αλλά ποτέ δεν δούλευα εκεί. Απλώς ένιωθε σαν ένα μέρος που ήταν εξωτερικά πολύ υπό πίεση. Πρέπει να συμμορφώνεστε με τις εξωτερικές πιέσεις που υπαγόρευαν την καθημερινή σας ζωή. Το ενοίκιό σας ήταν 4.000 έως 6.000 δολάρια το μήνα για αστραφτερό λόγο σαν να περπατούσε στην κουζίνα της κόλασης. Οι κοινωνικές δομές ήταν αρκετά σταθερές, όπως, έπρεπε να πάτε στους Hamptons το καλοκαίρι ή κάτι τέτοιο. Υπήρχαν αυτά τα παράξενα πράγματα που αισθάνθηκαν πολύ υπαγορευμένα και έπρεπε να χωρέσετε και έπρεπε να αναρριχηθείτε στις πυραμίδες που όλοι οι άνθρωποι είχαν δημιουργήσει για σας. Διαφορετικά, ήσασταν έξω.

Αυτό που έκανε το [Silicon Valley] πραγματικά ελκυστικό ήταν ότι ήταν ένα γιγαντιαίο εκκολαπτήριο ως κοινωνία, με πολλή αμοιβή προς τα εμπρός πολιτισμό και χαμηλό κόστος προσπάθειας. Τώρα ανησυχώ και για τα τρία από αυτά.

Δεν το λέω μόνο με τη μετακίνηση, που παίρνει σταθερό. Αυτό είναι εύκολο. Αλλά αν καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να σκεφτείτε και να προσπαθήσετε να βρείτε προσεγμένους τρόπους για να περάσετε, θα πρέπει να καταθέσετε κάθε σύμμαχο που μπορείτε. Και ένας από αυτούς τους συμμάχους μπορεί να μειώνει τον περιβαλλοντικό θόρυβο και να έχει περισσότερες φωνές που μπορείτε να ακούτε και να εκτίθενται σε πιο ζωντανές εμπειρίες που είναι ποικίλες. . . Χτίζει την ικανότητά σας για ενσυναίσθηση και νομίζω ότι αυτό είναι σημαντικό για την καλή επένδυση και την καλή ιδρυτή.

AJ: Είναι μια υπέροχη πόλη. Όλοι ήταν εξαιρετικά φιλικοί. Μπορώ να φορέσω τις μπότες μου. Μπορείτε να κάνετε μια περιήγηση τεσσάρων ωρών στα φορτηγά τροφίμων χωρίς να εξαντλούν τα φορτηγά τροφίμων. Επίσης, οι περισσότεροι άνθρωποι που συναντήσαμε είναι δημοκράτες δημοκρατικοί και όπως και οι μισοί από αυτούς διαθέτουν πολύ ωραία όπλα. Και αυτά δεν θεωρούνται καθόλου αντιφατικά

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.