Οι επενδυτές ξυπνούν στον συναισθηματικό αγώνα των ιδρυτών εκκίνησης


Καθώς η καμπύλη Hyper Curve του Gartner πηγαίνει, από την κορυφή των διογκωμένων προσδοκιών στο ελάχιστο της απογοήτευσης το συναισθηματικό ταξίδι του ιδρυτή

Οι περισσότεροι ιδρυτές έσπευσαν αργά ή γρήγορα, το παροιμιώδες νάιρ της αρχικής τους ζωής

Το επιχειρησιακό μοντέλο της εταιρείας υποκρύπτεται τον τρομακτικό άξονα. Οι ομάδες διαλύονται και το ίδρυμα αρχίζει να καταρρέει. Οι νεοϋπολογιστές πεθαίνουν Οι επενδυτές κόβουν τις απώλειές τους και μετακινούνται στα πιο ροζ λιβάδια του χαρτοφυλακίου τους.

Και αυτό που συχνά απομένει είναι ένας καταθλιπτικός σπασμένος ιδρυτής, που ασχολείται με τις συνέπειες της «συντριβής» του. Αλλά πάρα πολύ συχνά, οι ιδρυτές ψυχή που παίρνει συνθλίβονται. Δεν μπορεί να γίνει πολλά γι 'αυτό, αλλά αυτό αλλάζει.

Gartner Hype Curve: Δεν χρειάζεται συναισθηματική υποστήριξη

Αρκετοί επιχειρηματικοί καπιταλιστές έχουν πλέον προχωρήσει για να αντιμετωπίσουν αυτήν την πρόκληση. Το Felicis Ventures δεσμεύεται να ορίσει το 1% των επενδύσεων πέραν της υποστήριξης ανάπτυξη ιδρυτών είναι μια αρχή. Ο Brad Feld γράφει για το ταξίδι του εδώ και χρόνια. Πρώην επενδυτής Ο Jerry Colonna ίδρυσε τον Reboot για να βρει έναν τρόπο να βοηθήσει τους ιδρυτές να δημιουργήσουν το δικό τους μονοπάτι της ριζοσπαστικής ερευνής.

Όταν έφτασα στο Τζέρι για να συζητήσω τις συναισθηματικές προκλήσεις των ιδρυτών, επικαλέστηκε την συμπονετική καλοσύνη ενός μοναχού zen ο οποίος έχει ασχοληθεί με τα παράξενα παιδιά για πολύ καιρό. "Μπορούμε να κάνουμε πολλά, αλλά πρέπει να αρχίσουμε με την αλλαγή της γλώσσας γύρω από αυτό το θέμα", είπε.

Από την κατάθλιψη στους σκοτεινούς αγγέλους

Μια εξέχουσα VC μου είπε ότι "είμαστε ένα μίγμα του σκοταδιού και του φως "και πρέπει να σέβουμε και τα δύο μέρη. Δεν ήμουν πολύ σίγουρος τι εννοούσε μέχρι που έσκαψα και βρήκα τα έργα του Carl Gustav Jung . Ο Jung περιγράφει ότι αυτές είναι δυνάμεις μέσα μας – το φως είναι η καλοσύνη και οι σκοτεινές δυνάμεις της απληστίας, της αλαζονείας, της αυταπάτης και της υστερίας

Ο Jung επεσήμανε ότι «η λέξη« ευτυχισμένη »θα χάσει το νόημά της αν δεν ήταν ισορροπημένη με τη θλίψη ». Καθώς αναγκάζουμε να αντιμετωπίσουμε τη σκοτεινή μας πλευρά, αρχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις μας. Και μόνο τότε μπορούμε να οικοδομήσουμε τη συμπόνια μας

Όσοι έχουν βιώσει τις σκοτεινές νύχτες είναι σε θέση να συναισθηματικά συναισθήσουν με τους ιδρυτές και να τους βοηθήσουν να γίνουν ανθεκτικοί. Ακριβώς όπως ένας ιδρυτής που έχει πάρει μια εταιρεία κοινό μπορεί να βοηθήσει μια εκκίνηση κλίμακας την επιχείρησή τους. Επειδή ο Jung σωστά είπε ότι «γνωρίζοντας το δικό σας σκοτάδι είναι η καλύτερη μέθοδος αντιμετώπισης των σκοτεινών σκοπών άλλων ανθρώπων».

Αυτός ο άνθρωπος της ύλης …… ανέβηκε υπερβολικά στον κόσμο … (image and caption by Carl Jung Πηγή: "Το Κόκκινο Βιβλίο", γύρω στο 1930)

Όταν αρχίζουμε να αλλάζουμε τη γλώσσα γύρω από αυτό το θέμα, μπορεί να γίνει ασφαλέστερο και ευκολότερο για τους ιδρυτές να συζητήσουν την κατάστασή τους. Αντί να λέει "είμαι κατάθλιψη" ένας διαφορετικός τρόπος θα μπορούσε να είναι ακόμα "Αντιμετωπίζω σκοτεινούς χρόνους". Ο στόχος είναι να μην υποβαθμιστεί το μέγεθος του προβλήματος, αλλά να γίνει πιο ευγενής στην αυτοεκφραση και την κοινωνική αποδοχή. Είμαστε πολύ πωλημένοι στον ήλιο, αλλά αυτό είναι μόνο το ήμισυ της εξίσωσης

Με τον συγγραφέα (και φίλο) καθοδήγηση του Brad Feld δουλεύω στο τρίτο μου βιβλίο με τίτλο «Depression: A Founders (B) πώς οι ιδρυτές υπομένουν αυτούς τους χρόνους και (γ) πώς μπορεί η κοινωνία να ανταποκριθεί και να τις υπηρετήσει όταν βρίσκονται στο συναισθηματικό τους νάιρ

Μόνο αν κατανοήσουμε αυτά τα θέματα, μπορούμε να υπηρετήσουμε ο ένας τον άλλον καλά. Αν γνωρίζετε ιδρυτές που μπορούν να μοιραστούν τις ανώνυμες ιδέες τους με σκοτεινές νύχτες, παρακαλούμε να τους ζητήσετε να συμπληρώσουν αυτήν την έρευνα . Θα διαρκέσει λιγότερο από 10 λεπτά και μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε συλλογικά αυτές τις προκλήσεις.

Μέχρι στιγμής, πολλοί ιδρυτές έχουν μοιραστεί ότι το κύριο αίτιο ανησυχίας είναι το κοινωνικό στίγμα. Τα VCs θα εγκαταλείψουν την επένδυση, τα μέλη της ομάδας θα δουν τον CEO ως αδύναμο άτομο ή χειρότερα, θα προσπαθήσουν να συμπεριφέρονται διαφορετικά. Ακόμα κι αν κάποιος συγκεντρώσει το θάρρος να συζητήσει την ψυχική τους υγεία, εμείς ως κοινωνία δεν γνωρίζουμε πώς να χειριστούμε αυτές τις πληροφορίες. Εμείς τρέχουμε, κρύβουμε ή δραπετεύουμε

Συχνά, προσπαθούμε να φτιάξουμε ανθρώπους με χάλκινες προτάσεις ή να καταλάβουμε τις συνομιλίες συζητώντας τις δικές μας ιστορίες. (Συμβουλή: Κανένα από αυτά δεν είναι αποτελεσματικό). Όχι μόνο χρειαζόμαστε μια νέα γλώσσα, χρειαζόμαστε ένα νέο κοινωνικό πλαίσιο. Σε αυτή την περίπτωση, το υπερβολικά χρησιμοποιημένο κλισέ του VC "πώς μπορώ να βοηθήσω" είναι σαν ένας γιατρός που ρωτά τον τραυματισμένο ασθενή, "έτσι πώς μπορώ να σας αντιμετωπίσω σήμερα". Θα ήθελα να μαντέψετε πόσο αποτελεσματική είναι αυτή η προσέγγιση.

Νιώστε ότι αισθάνεστε – είστε ευάλωτοι

Η Catherine Shu έγραψε σε μια ανάρτηση η κατάθλιψη είναι ένα από τα πιο γενναία πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Η ερώτηση για βοήθεια σας κάνει ευάλωτους, αλλά δεν σημαίνει ότι είστε αδύναμοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι είσαι ανεπαρκής

Ο Brad Feld γράφει ότι "Σας ενθαρρύνω να αφήσεις τον εαυτό σου να αισθάνεσαι τα συναισθήματα που αισθάνεσαι."

ώρα: "Brad, αισθανθείτε τα συναισθήματά σας. Μην τα καταπνίξετε. Ακριβώς τους αισθανθείτε. Διαδικασία. Και στη συνέχεια να σκεφτείτε τι αισθάνεστε. Οποιοδήποτε, το πιο σημαντικό, να διερευνήσει γιατί τους ένιωσες. Είναι μάλλον άβολο. Αλλά είναι μέρος του να είσαι άνθρωπος. Και, αν και τραγικό, μπορούμε να μάθουμε από αυτό για να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας και να βοηθήσουμε τους άλλους. »

Και ο Σαμ Άλτμαν, ο πρώην επικεφαλής του Y Combinator έχει ζυγίσει στο θέμα,

"… πολλοί ιδρυτές καταλήγουν αρκετά καταθλιπτικοί σε ένα ή το άλλο σημείο και γενικά δεν μιλούν σε κανέναν γι 'αυτό. Συχνά οι επιχειρήσεις δεν επιβιώνουν σε αυτές τις σκοτεινές στιγμές.

Η αποτυχία είναι χάλια-δεν υπάρχει τρόπος να ζεσταθεί αυτό. Αλλά οι νεοσύστατες επιχειρήσεις δεν είναι θέματα ζωής και θανάτου – είναι απλώς δουλειά.

Οι περισσότεροι από τους ιδρυτές που γνωρίζω είχαν σοβαρά σκοτεινές στιγμές και συνήθως αισθανόταν ότι δεν υπήρχε κανείς στον οποίο θα μπορούσαν να στραφούν. Γιατί αξίζει, δεν είσαι μόνος και δεν πρέπει να ντρέπεσαι

Θα εκπλαγείς πόσο καλύτερα αισθάνεσαι απλά μιλώντας στους ανθρώπους για τους αγώνες που αντιμετωπίζεις αντί να λέτε "εμείς" να το καταστρέψεις ". Θα εκπλαγείτε επίσης με το πόσο θα βρείτε άλλοι ιδρυτές που είναι πρόθυμοι να ακούσουν. "

Οι αγώνες αυτοί δεν είναι μοναδικοί, αλλά είναι ατομικοί. Τούτου λεχθέντος, ο καλύτερος τρόπος για να τους ξεπεραστεί είναι ως κοινότητα και αυτά τα πρώτα βήματα από τους επενδυτές πρέπει να προχωρήσουν πολύ προς την οικοδόμηση αυτής της κοινότητας

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

By smaragost

Τα κείμενα και οι απόψεις που φιλοξενούνται σε αυτό το site δεν αντιπροσωπεύουν τα πιστεύω μου, τα άρθρα είναι από διάφορες πηγές, θα βλέπουμε πάντα όλες τις πλευρές και θα σχολιάζουμε αναλόγως. ΠΑΡΑΚΑΛΩ μην χρησιμοποιείτε υβριστικές φράσεις και σχόλια. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τις ιατρικές συμβουλές παρακαλώ πολύ να συμβουλευτείτε τον κατάλληλο ιατρό πρώτα. Το site παρέχει μόνο πρόσβαση στις πληροφορίες και τίποτα άλλο, για τα άρθρα που είναι σε διαφορετική γλώσσα παρέχετε μετάφραση η οποία δεν είναι 100% αλλά θα βγάλετε νόημα. Σας ευχαριστώ για την στήριξη. The information provided herein should not be used during any medical emergency or for the diagnosis or treatment of any medical condition. A licensed medical professional should be consulted for diagnosis and treatment of any and all medical conditions. Links to other sites are provided for information only -- they do not constitute endorsements of those other sites.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.