Σύμφωνα με πληροφορίες, η Meituan στοχεύει σε αποτίμηση αξίας 55 δολαρίων για την IPO του Χονγκ Κονγκ, με αποτέλεσμα ανησυχίες που μπορεί να είναι υπερβολικά υψηλές

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Meituan στοχεύει σε αποτίμηση αξίας 55 δολαρίων για την IPO του Χονγκ Κονγκ, με αποτέλεσμα ανησυχίες που μπορεί να είναι υπερβολικά υψηλές


Η Meituan-Dianping έχει ως στόχο την αποτίμηση αξίας 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην επερχόμενη αρχική δημόσια προσφορά της στο Χονγκ Κονγκ, αλλά οι καθαρές απώλειες της εταιρείας και ο αυξανόμενος ανταγωνισμός από το Alibaba εγείρουν ήδη ερωτήματα σχετικά με το εάν είναι υπερβολικά φιλόδοξο , παρά την ηγετική θέση στην αγορά της εταιρείας στην Κίνα. Η Meituan-Dianping, η οποία τιμολογείται ως μια "σούπερ εφαρμογή" (19459006) που προσφέρει τα πάντα, από την παράδοση τροφίμων μέχρι τις κρατήσεις ταξιδιών, έχει καθορίσει μια τιμή τιμών IPO από 60 έως 72 δολάρια HK (περίπου 7,64 έως 9,17 δολάρια) , με αποτίμηση 46 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με το Reuters .

Ωστόσο, αυτό είναι ακόμα μικρότερο από την αξιολόγηση περίπου 60 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε στοχεύσει νωρίτερα, έκθεση από την Wall Street Journal . Η Meituan-Dianping διαχειρίζεται την κορυφαία ηλεκτρονική αγορά για υπηρεσίες στην Κίνα με τον ακαθάριστο όγκο συναλλαγών και επίσης εξαγόρασε την εκκίνηση Mobike

Meituan-Dianping και εκτιμήθηκε ότι αποτιμάται στα 30 δολάρια που οδήγησε τον Tencent τον Οκτώβριο του 2017.

Ωστόσο, τα αυστηρά περιθώρια κέρδους και απώλειες της εταιρείας, πολλά από τα οποία προκλήθηκαν από το μάρκετινγκ και την απόκτηση χρηστών, ανέρχονται στο ανησυχίες σχετικά με την αποτίμηση της Meituan-Dianping ιδίως μετά από το 19459013 το πρωτοφανές ντεμπούτο του Xiaomi στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ τον Ιούλιο . Παρά τις αναφορές ότι επιδίωξε αποτίμηση αξίας 100 δισ. Δολαρίων, η Xiaomi κατέληξε σε αποτίμηση αξίας 54 δισ. Δολαρίων μετά την αύξηση των 4,7 δισ. Δολαρίων.

Το έγγραφο που κατατέθηκε σήμερα στο Χονγκ Κονγκ IPO τιμολόγηση ή αποτίμηση, αλλά έδωσε κάποια στοιχεία για τα οικονομικά της εταιρείας. Ανέφερε ότι τα συνολικά έσοδα της Meituan-Dianping αυξήθηκαν κατά 161,2% σε 33,9 δισεκατομμύρια RMB το 2017 και κατά ένα επιπλέον 94,9% από 8,1 δισεκατομμύρια RMB κατά τους τέσσερις μήνες που έληξαν στις 30 Απριλίου 2017 σε 15,8 δισεκατομμύρια RMB την ίδια περίοδο του 2018.

Το 2017, η πλατφόρμα παρήγαγε πάνω από 5,8 δισ. Συναλλαγές, συνολικού ύψους 357 δισ. RMB σε ακαθάριστο όγκο συναλλαγών. Χρησίμευσε 310 εκατομμύρια συναλλασσόμενοι χρήστες και 4,4 εκατομμύρια ενεργούς έμπορους, με κάθε συναλλασσόμενο χρήστη να κάνει κατά μέσο όρο 20,3 συναλλαγές κατά τους 12 μήνες που λήγουν στις 30 Απριλίου 2018.

Η Meituan-Dianping κατέγραψε μικτό περιθώριο 9,3% τεσσάρων μηνών που έληξε στις 30 Απριλίου 2018, ενώ ο δεύτερος μεγαλύτερος επιχειρηματικός τομέας, κατάστημα, ξενοδοχείο και ταξιδιωτικές υπηρεσίες, σημείωσε μικτό περιθώριο 88% την ίδια περίοδο. Συνολικά, η εταιρεία είχε μικτό περιθώριο κέρδους 25,5% σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Στις ίδιες περιόδους, ωστόσο, κατέγραψε επίσης υψηλές καθαρές ζημίες. Το 2017, η εταιρεία ανέφερε ότι σημείωσε καθαρές ζημίες ύψους 19 δισ. RMB, καθώς και καθαρές ζημίες 8,2 δισ. RMB και 22,8 δισ. RMB για τους τέσσερις μήνες που λήγουν στις 30 Απριλίου 2017 και 2018 αντίστοιχα. Η Meituan-Dianping δήλωσε ότι οι ζημίες οφείλονται σε μεταβολές της εύλογης αξίας των προνομιούχων μετοχών της, των εξόδων απόκτησης χρηστών, συμπεριλαμβανομένων κινήτρων για την προσέλκυση χρηστών και οδηγών παράδοσης και νέων εκτοξεύσεων προϊόντων

Η πίεση απόκτησης νέων χρηστών και έξοδα μάρκετινγκ δεν θα χαλαρώσει μέχρι στιγμής, καθώς ο Meituan-Dianping αντιμετωπίζει την αντιπαλότητα από το Alibaba. Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου ήταν επενδυτής στο Meituan-Dianping, αλλά εξόφλησε τις μετοχές του για να επικεντρωθεί στην οικοδόμηση των δικών του online-to-offline υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου ενός συνδυασμού Ele.me και Koubei, συγκέντρωσε 3 δισεκατομμύρια δολάρια από επενδυτές όπως το SoftBank .

Η TechCrunch έχει έρθει σε επαφή με το Meituan-Dianping

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.