Η Apple αγοράζει φακούς κυματοδηγού κτιρίων του Ντένβερ για τα γυαλιά AR


Η Apple εξαγόρασε το Akonia Holographics ένα ξεκίνημα που βασίζεται στο Ντένβερ και κατασκευάζει ενισχυμένους φακούς κυματοδηγού. Η εκπλήρωση της εξαγοράς επιβεβαιώθηκε από την Apple στην Reuters η οποία ανέφερε για πρώτη φορά τις ειδήσεις.

Ο εκπρόσωπος της Apple ανακοίνωσε στην TechCrunch την πρότυπη δήλωση της της εταιρείας "Η Apple αγοράζει από καιρό σε καιρό και γενικά δεν συζητάμε για το σκοπό ή τα σχέδιά μας. "

Η εξαγορά αυτή προσφέρει την πιο ξεκάθαρη επιβεβαίωση από την Apple ότι επενδύει πόρους σε τεχνολογίες που υποστηρίζουν την ανάπτυξη ενός ελαφριού ακουστικού με επαυξημένη πραγματικότητα. Έχουν υπάρξει αρκετές αναφορές με τα χρόνια που η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τα γυαλιά AR των καταναλωτών μέσα στα επόμενα χρόνια.

Στα τέλη του 2017, εμείς ανέφερε ότι η Apple είχε αποκτήσει Vrvana, μια εταιρεία ακουστικών μικτής πραγματικότητας, με μια συσκευή που προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να περάσουν από εμπειρίες αυξημένης πραγματικότητας σε μια συμβατική αδιαφανή οθόνη. Αυτή η τελευταία εξαγορά φαίνεται να προσφέρει έναν πολύ σαφέστερο οδηγό για το πού οι φιλοδοξίες των καταναλωτών της Apple μπορεί να την υιοθετήσουν για μια συσκευή με ενισχυμένη πραγματικότητα.

Οι οθόνες Waveguide έχουν γίνει η de facto οπτική τεχνολογία για τα ακουστικά επαυξημένης πραγματικότητας. Έρχονται σε μερικές διαφορετικές γεύσεις, αλλά όλες περιλαμβάνουν ουσιαστικά μια εικόνα που εκπέμπεται στην πλευρά ενός τεμαχίου από γυαλί και αναπηδώντας ανάμεσα σε χαρακτικά (ή άλλες ανωμαλίες) σε ένα φακό και τελικά οραματίζοντας αυτή την εικόνα στα μάτια του χρήστη. Οι φακοί των κυμάτων Waveguide χρησιμοποιούνται σήμερα στα ακουστικά AR που πωλούνται από το Magic Leap και τη Microsoft, μεταξύ πολλών άλλων

Μια ανακλαστική οθόνη κυματοδηγού που κατασκευάζεται από τον Lumus

Είναι δημοφιλείς επειδή επιτρέπουν τα λεπτά, έχουν προβλήματα με την αναπαραγωγή χρωμάτων και οι οθόνες μπορούν να γίνουν τόσο μεγάλες προτού δημιουργηθούν παραμορφώσεις στις εικόνες. Οι ισχυρισμοί της Akonia σχετικά με το μάρκετινγκ για τη λύση HoloMirror λένε ότι μπορεί να "εμφανίσει ζωντανές, έγχρωμες, ευρείες εικόνες πεδίου."

Η εκκίνηση συγκέντρωσε χρηματοδότηση ύψους 11,6 εκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με το Crunchbase .

Ενώ πολλοί από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της τεχνολογίας της Apple έχουν ήδη πειραματιστεί με ακουστικά AR, η Apple έχει σκηνοθετήσει την πλειοψηφία των πρώιμων προσπαθειών που αντιμετωπίζει ο καταναλωτής στις τηλεφωνικές AR τεχνολογίες που παρακολουθούν τη γεωμετρία των χώρων και μπορούν να "προβάλλουν" Η πιο ασαφής ερώτηση σχετικά με το φημολογούμενο έργο της Apple σχετικά με τα γυαλιά AR της είναι εάν η εταιρεία κοιτάζει να στείλει μια συσκευή υψηλότερης ισχύος παρόμοια με το Magic Leap, που θα παρακολουθεί το περιβάλλον ενός χρήστη και θα βασίζεται στη διαδραστική εφαρμογή της Apple Το ARKit tech ή εάν είναι η πρώτη έκδοση θα είναι πιο συντηρητική και θα προσεγγίσει τα γυαλιά AR ως περισσότερο από ένα head-worn Apple Watch που παρουσιάζει τις ειδοποιήσεις του χρήστη και επιτρέπει το φως

Η μετακίνηση προς τα εμπρός με προβολές κυματοδηγού θα αφήσει σίγουρα και τις δύο επιλογές ανοιχτές για την εταιρεία, αν και δεδομένου του μικρού παραθύρου που έχουν και οι σημερινοί ευρύτεροι κυματοδηγοί, αναμένω ότι η Apple μπορεί να επιλέξει το τελευταίο εν αναμονή μιας μεγάλης τεχνολογίας επανάσταση ή έντονη καθυστέρηση στην απελευθέρωση

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.