Η Google δημιούργησε μια ψεύτικη μάρκα πίτσα για να δοκιμάσει διαφημιστικές στρατηγικές διαφημίσεων YouTube

Η Google δημιούργησε μια ψεύτικη μάρκα πίτσα για να δοκιμάσει διαφημιστικές στρατηγικές διαφημίσεων YouTube


Η ομάδα διαφημίσεων της Uncapible Ads της Google δοκιμάζει την αποτελεσματικότητα της διαφήμισης με έναν συναρπαστικό νέο τρόπο: Δημιούργησε μια ψεύτικη μάρκα πίτσα που ονομάζεται Doctor Fork, χρησιμοποίησε υλικό για να δημιουργήσει 33 διαφημίσεις και στη συνέχεια τους εξυπηρέτησε στο YouTube και έφτασε τις 20 εκατομμύρια εμφανίσεις .

Ο Ben Jones, δημιουργικός διευθυντής στο Unskippable Labs, εξήγησε ότι υπάρχουν ορισμένα αξιώματα μεταξύ των διαφημιζόμενων που δεν δοκιμάζονται ποτέ πραγματικά. Παραδείγματος χάριν: "Δεν μπορείτε να δείτε κάποιον να μασάει φαγητό και να κοιτάζει την κάμερα."

Αν ο καθένας το βλέπει αυτό ως μια προφανή "τρίτη σιδηροτροχιά" τότε κανείς δεν το βάζει στις διαφημίσεις του, οπότε δεν υπάρχει κανένας έλεγχος το μάσημα και η θέα στην κάμερα είναι πραγματικά ένα πρόβλημα. Δημιουργώντας μια ψεύτικη μάρκα πίτσα, ο Jones είπε ότι η ομάδα του είχε ξαφνικά "ένα πολύ διαφορετικό είδος ελευθερίας να μην πάει στραβά"

"Ίσως δεν μπορώ να κοιτάξω απευθείας στην κάμερα, αλλά ο Doctor Fork μπορεί να κάνει ό, τι θέλει" Είπε ο Τζόουνς. "Ας χρησιμοποιήσουμε την ελευθερία της μη επωνυμίας διαφήμισης για να κάνουμε λάθος, να προωθήσουμε κατευθύνσεις και να θέσουμε ερωτήματα που δεν θα κάνει ένα εμπορικό σήμα, επειδή ένα εμπορικό σήμα έχει ένα πολύπλοκο σύντομο και πολύ εστιασμένο σύνολο στόχων."

Επιπλέον, το YouTube προσέφερε Jones και η ομάδα του με έναν τεράστιο αριθμό πραγματικών ματιών για να δοκιμάσουν τις ιδέες τους, αντί να τις περιορίσουν σε μια μικρή ομάδα εστίασης

Αυτό το αρχικό πείραμα αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Nestle και την Ryan Elder αναπληρωτής καθηγητής μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο Brigham Young. Οι διαφημίσεις του Πτυσσόμενου γιατρού δημιουργήθηκαν για να απαντήσουν σε ερωτήσεις σε δύο ευρείες κατηγορίες: το αποτέλεσμα των αισθητήριων σημείων στην αποτελεσματικότητα της διαφήμισης (μια περιοχή στην οποία ο Δρ Elder έχει κάνει έρευνα) και άνθρωπος έναντι τροφής δηλ. πόση ανθρώπινη παρουσία θα έπρεπε να υπάρχει στις διαφημίσεις για φαγητό.

Όσον αφορά τα στοιχεία που έμαθαν, εδώ περιγράφεται πώς η Google συνέταξε τα ευρήματα:

1.
Εμπειρίες: Οι διαφημίσεις τροφίμων πρέπει να διεγείρουν το πλήρες φάσμα των αισθήσεων και να αξιοποιούν πλήρως το δυναμικό των ηχητικών, οπτικών και κειμένων για να το κάνουν

2. Ο διαχωρισμός της οπτικής εισόδου από το κείμενο (φωνή και υπερυψωμένο) αυξάνει τόσο την ανάκληση όσο και την ευνοϊκότητά του.
Συνέπειες: Οι διαφημίσεις μικρού σχήματος θα πρέπει να εξετάζουν το ενδεχόμενο διαχωρισμού των οπτικών κλιπ από τους ήχους / υπερήχους για μέγιστη επίπτωση

3.
Συνέπειες: Τα σήματα πρέπει να χρησιμοποιούν οδηγίες για να οδηγήσουν τον αντίκτυπο μέχρι να αποδειχθούν αποτελεσματικότερες επιλογές

4. Θέλουμε τρόφιμα από άκρη σε άκρη στις διαφημίσεις για τα τρόφιμά μας.
Συνέπειες: Οι διαφημίσεις τροφίμων θα πρέπει να περιλαμβάνουν σούπερ κοντά πλάνα του φαγητού για να οδηγούν την ευνοϊκότητά τους και την ανάκληση

5. Το δάγκωμα και το χαμόγελο δεν είναι ο μόνος τρόπος να δείξουμε μια ευχάριστη εμπειρία φαγητού.
Συνέπειες: Μια σειρά προσεγγίσεων για τον άνθρωπο / τα τρόφιμα είναι εξίσου έγκυρες. Τα εμπορικά σήματα θα πρέπει να αισθάνονται ότι υπάρχει ελευθερία ως προς τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζουν την τροφή τους που απολαμβάνει, χωρίς περιορισμό από το δάγκωμα και το χαμόγελο

6. Τα μικρότερα ακροατήρια ανταποκρίθηκαν καλύτερα στις προοπτικές πρώτου προσώπου (POV) από ό, τι παλαιότερα ακροατήρια.

"Είναι ολοένα και πιο σπάνιο ότι η ακαδημαϊκή έρευνα κάνει πραγματικά το δρόμο της στην πράξη ή όταν συμβαίνει, είναι λίγο αργά για να υπάρξει αντίκτυπος", δήλωσε ο Δρ Elder μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. "Ομοίως, πολλές φορές οι ακαδημαϊκοί επικεντρώνονται περισσότερο στις θεωρητικές και όχι πρακτικές συνέπειες της έρευνας τους, περιορίζοντας τον αντίκτυπό της. Αυτή η συνεργασία με την Google δημιούργησε ένα μοναδικό περιβάλλον όπου η δημιουργική ανάπτυξη στη διαφήμιση μπορεί να ενημερωθεί από την ακαδημαϊκή θεωρία, να δοκιμαστεί στον πραγματικό κόσμο και να διαδοθεί αμέσως σε εταιρείες που θα χρησιμοποιήσουν. Τα ευρήματα από τα μεγάλα πειράματα του YouTube οδήγησαν σε πολύ καρποφόρο προβληματισμό με τους οργανισμούς και τις ομάδες μάρκας ».

Εν τω μεταξύ, ο Jones δήλωσε ότι η ομάδα του θα εφαρμόσει αυτή τη μεθοδολογία για να διερευνήσει άλλες ερωτήσεις, όπως οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να αποκτήσουν διάφορα ενδιαφέροντα και συγγενείς επηρεάζουν τη διαφήμιση. Ή όπως το έλεγε: "Πώς μπορούμε να πούμε:" Εδώ είναι ένα κοινό που έχει κάποια κοινότητα που κάνει την διαφήμισή μου πιο αποτελεσματική εκτός από το έτος που γεννήθηκε ";"

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.