Πέρασε με κόκκινο και την πάτησε άσχημα... (+video) - AutoGreekNews

Tα κολονάκια που εμποδίζουν το παράνομο παρκάρισμα και την διέλευση οχημάτων στους πεζοδρόμους είναι γνωστά. Στην Ελλάδα τα περισσότερα είναι σταθερά, όμως δεν λείπουν τα «ύπουλα» πτυσσόμενα, που δεν διστάζουν να ξηλώσουν το «από κάτω» όσων θελήσουν να αμφισβητήσουν την εξουσία τους.

Δείτε ακόμα: Και για αυτό δεν προσπερνάμε «από πάνω» (+video)

Στο εξωτερικό χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο και την διατήρηση της οδικής τάξης σε πλειάδα περιπτώσεων, όπως η παράνομη κίνηση σε λεωφορειολωρίδες, η είσοδος σε αυτοκινητόδρομο, η είσοδος σε στενούς δρόμους διπλής κυκλοφορίας κ.λπ. Το παρακάτω video μας αποδεικνύει πως η εν λόγω τεχνολογία θα μπορούσε να αποτελέσει τον υπέρμαχο της οδικής ασφάλειας, απέναντι στον μεγαλύτερο εχθρό της: την παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη.

Διαβάστε επίσης: Φρέναρε επίτηδες μπροστά από νταλίκα και την «πάτησε» (+video)

Βέβαια το συγκεκριμένο κολονάκι φαίνεται να παρουσιάζει αστοχία, καθώς «μαζεύεται» όταν ανιχνεύει όχημα αλλά το φανάρι είναι κόκκινο. Πιθανώς αυτός ο φωτεινός σηματοδότης να έχει τοποθετηθεί για να ρυθμίζει την κυκλοφορία σε έργα που γίνονται στο δρόμο. Ο οδηγός επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την δυσλειτουργία περνώντας, όμως το κολονάκι αλλάζει γνώμη, εκτείνεται και αφήνει όλο τον προφυλακτήρα του Opel Vivaro στο σημείο. Ίσως το πιο αποτελεσματικό μέτρο απέναντι στους έχοντες αχρωματοψία, οι οποίοι βλέπουν το κόκκινο «βαθύ πορτοκαλί» ή «πράσινο εμπριμέ».Source link

By smaragost

Τα κείμενα και οι απόψεις που φιλοξενούνται σε αυτό το site δεν αντιπροσωπεύουν τα πιστεύω μου, τα άρθρα είναι από διάφορες πηγές, θα βλέπουμε πάντα όλες τις πλευρές και θα σχολιάζουμε αναλόγως. ΠΑΡΑΚΑΛΩ μην χρησιμοποιείτε υβριστικές φράσεις και σχόλια. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τις ιατρικές συμβουλές παρακαλώ πολύ να συμβουλευτείτε τον κατάλληλο ιατρό πρώτα. Το site παρέχει μόνο πρόσβαση στις πληροφορίες και τίποτα άλλο, για τα άρθρα που είναι σε διαφορετική γλώσσα παρέχετε μετάφραση η οποία δεν είναι 100% αλλά θα βγάλετε νόημα. Σας ευχαριστώ για την στήριξη. The information provided herein should not be used during any medical emergency or for the diagnosis or treatment of any medical condition. A licensed medical professional should be consulted for diagnosis and treatment of any and all medical conditions. Links to other sites are provided for information only -- they do not constitute endorsements of those other sites.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.