Καθαρισμός ψυγείου σε λιγότερο από 15′ εκατοστό προς εκατοστό !

Καθαρισμός ψυγείου σε λιγότερο από 15' εκατοστό προς εκατοστό !
Η καθαριότητα του ψυγείου είναι μια βαρετή δουλειά, μα κάποιος πρέπει να την κάνει. Εμείς θα σου δώσουμε τρόπους να τα καταφέρεις γρήγορα και με ελάχιστο κόπο.

Για να φτάσεις στο σημείο να καθαρίσεις το ψυγείο πρέπει να περιμένεις την στιγμή όπου θα έχουν μείνει σε αυτό τα λιγότερα δυνατά πράγματα. Αυτό ιδανικά μπορεί να γίνει κάποια Κυριακή, χωρίς να έχεις πάρει προμήθειες για την εβδομάδα που έρχεται. Μια γενική αλήθεια είναι ότι στο ψυγείο μπορείς να βρεις τέρατα.

Ο κάδος των φρούτων και των λαχανικών σίγουρα χρειάζεται λίγο περισσότερο καθάρισμα.
Ο κάδος των φρούτων και των λαχανικών είναι το σημείο του ψυγείου που σίγουρα χρειάζεται περισσότερο καθάρισμα.

 

Όταν λοιπόν βγάλεις τα τρόφιμα από το ψυγείο, χρησιμοποίησε μια τσάντα μεταφοράς με διατήρηση ψύξης ή ένα καλοκαιρινό ψυγειάκι (cooler), απαραιτήτως με παγοκύστες. Για το καθάρισμα του ψυγείου θα χρειαστείς από 5 μέχρι 25 λεπτά.Ο χρόνος αυτός εξαρτάται από το μέγεθος του ψυγείου, το πόσο καιρό έχει να καθαριστεί και το πόσο εύκολα βγαίνουν τα συρτάρια και τα αφαιρούμενα μέρη. Ο καθαρισμός ψυγείου εκατοστό προς εκατοστό, καλό είναι να γίνεται μια φορά ανά 3-4 μήνες ώστε να διασφαλίζεις το κατάλληλο περιβάλλον για τα τρόφιμα!

 


Σημαντικό όταν βγάλεις τα εναπομείναντα τρόφιμα από το ψυγείο, να κοιτάξεις τις ημερομηνίες λήξεως τους. Τα γιαούρτια, τις σάλτσες χωρίς κομματάκια και τα υγρά, άδειασε τα στον νεροχύτη και τα υπόλοιπα πέταξε τα στα σκουπίδια. Μόλις όμως τελειώσεις από το καθάρισμα του ψυγείου, καλό είναι να πετάξεις όλα τα τρόφιμα στα σκουπίδια, γιατί τα ληγμένα τρόφιμα εκτός ψυγείου μυρίζουν πολύ γρήγορα.

 

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπουκάλι σε σπρέι ή μια λεκάνη με νερό και ξύδι ή με αντιβακτηριακό καθαριστικό.
Μόλις αδειάσεις αυτό το τρομαχτικό πράγμα που λέγεται ψυγείο, αφαίρεσε όσα ράφια και θήκες βγαίνουν ώστε να έχεις έναν μεγάλο κενό χώρο. Ύστερα ανάλογα την επιλογή που θέλεις να κάνεις, επέλεξε μεταξύ διαλύματος νερού και λευκού ξυδιού σε αναλογία 1:1 ή μιας λεκάνης με χλιαρό νερό και αντιβακτηριακό σαπούνι χεριών ή υγρό πιάτων, όπου θα χρησιμοποιήσεις δύο δόσεις από το dispenser ανά λίτρο νερού (χονδρικά).

 

Αφού βγάλεις τα ράφια, καθάρισε τα στον νεροχύτη και άστα να στεγνώσουν.
Όταν λοιπόν αφαιρέσεις τις θήκες και τα ράφια, βάλτα πάνω στον νεροχύτη και πλύνε τα με το διάλυμα της επιλογής σου. Άφησε τα ράφια στον νεροχύτη όρθια ή ανάποδα αν πρόκειται για συρτάρια, ώστε να στεγνώσουν.

Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η – ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

 

Καθάρισε σχολαστικά το μαγνητικό λάστιχο του ψυγείου.
Η πρώτη σου επιλογή μέσα στο ψυγείο πρέπει να είναι ο καθαρισμός του μαγνητικού λάστιχου για την πόρτα του ψυγείου. Με αυτό τον τρόπο έχεις καλύτερη σφράγιση του ψυγείου και ταυτόχρονα εξαλείφεις τα βακτήρια και την μούχλα που κατοικοεδρεύουν εκεί. Για τα λάστιχα του ψυγείου χρησιμοποίησε πανί τύπου wettex και μην παραλείψεις τα σημεία ανάμεσα στις πτυχώσεις του λάστιχου.

 

Άρχισε το καθάρισμα από την πόρτα του ψυγείου.
Μετά καθάρισε τα ράφια στην πόρτα του ψυγείου, εκτός από την περίπτωση που είναι αποσπώμενα, οπότε καλύτερα να τα έχεις καθαρίσεις και αυτά στον νεροχύτη της κουζίνας. Εναλλακτικά αν τα καθαρίσεις μέσα στο ψυγείο, δώσε προσοχή στις γωνίες.

 

Καθαρίζοντας το πάτωμα του ψυγείου.
Αργότερα συνέχισε στο πάτωμα του ψυγείου και τα τοιχώματα κάνοντας ένα κατ’ αρχάς γρήγορο πέρασμα. Μετά ξέπλυνε το πανί, βούτηξε πάλι στο διάλυμα και κάνε άλλο ένα πέρασμα. Ύστερα πέρασε μια φορά το πανί με σκέτο νερό, για την περίπτωση που έχεις χρησιμοποιήσει το αντιβακτηριακό κρεμοσάπουνο ή υγρό πιάτων.

 

 

Για όλα τα δύσκολα σημεία χρησιμοποίησε οδοντόβουρτσα.
Στις λεπτομέρειες και τις εσοχές χρησιμοποίησε μια παλιά οδοντόβουρτσα, για να έχεις πρόσβαση σε όλα τα δύσκολα και απαιτητικά σημεία.

 

 

Στέγνωσε καλά όλες τις επιφάνειες γιατί η υγρασία εύκολα μετατρέπεται σε μούχλα.
Μην ξεχάσεις στο τέλος να χρησιμοποιήσεις ένα στεγνό πανί για να περάσεις όλες τις τυχόν βρεγμένες επιφάνειες. Οι υγρές επιφάνειες όπως όλοι γνωρίζουμε, ευνοούν την δημιουργία μούχλας και την ανάπτυξη βακτηρίων.

 

 

Στέγνωσε καλά τα ράφια πριν τα επανατοθετήσεις μέσα.
Τώρα μπορείς να τοποθετήσεις ξανά τα συρτάρια και τα ράφια, ενώ όσα από αυτά είναι ακόμα υγρά μπορείς να τα καθαρίσεις με μια στεγνή πετσέτα  ή χαρτί κουζίνας. Θυμήσου, ότι καλό είναι να μην τοποθετείς φρούτα ή λαχανικά σε πλαστικές σακούλες, γιατί μειώνεις το προσδόκιμο ζωής τους και θα χαλάσουν γρήγορα.

Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η – ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Αυτές είναι όλες οι απλές και γρήγορες συμβουλές που μπορέσαμε να σου δώσουμε για τον καθαρισμό του ψυγείο σου. Για περισσότερες συμβουλές καθαριότητας και οργάνωσης του σπιτιού σου κλικ εδώ!

Διάβασε ένα ακόμα!

Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.