Ο Ιούλιος ορίζει ένα ρεκόρ για τον αριθμό γύρων κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών αξίας $ 100 εκατ. +

Ο Ιούλιος ορίζει ένα ρεκόρ για τον αριθμό γύρων κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών αξίας $ 100 εκατ. +


Τον Ιούλιο του 2018, (19659008) Με το 55 συμφωνίες που αντιπροσωπεύουν μόλις πάνω από 15 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια) κατά τον χρόνο της συγγραφής, ο Ιούλιο πιθανότατα έθεσε ρεκόρ όλων των εποχών για τον αριθμό των τεράστιων συμφωνιών επιχειρηματικής δραστηριότητας που έπληξε σε ένα μήνα

Ο παρακάτω πίνακας έχει μόνο τους 10 μεγαλύτερους γύρους από τον μήνα. (Ένας πλήρης κατάλογος όλων των υπερβολικών γύρων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μπορεί να βρεθεί εδώ . .)

Είναι σίγουρα ένα ρεκόρ υψηλό για την τελευταία δεκαετία. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ξεκινήσαμε να βρούμε το όταν άρχισε η σημερινή τάση μεγαλοπραγίας . Διαπιστώσαμε ότι, πριν από το τέλος του 2013, οι στρογγυλοί γύροι VC ήταν σχετικά σπάνιοι. Σε ένα δεδομένο μήνα μεταξύ του 2007 και της έναρξης της υπερβολικής στρογγυλής εποχής, ένας γύρος 100 εκατομμυρίων δολαρίων θα ανακοινώθηκε κάθε μερικές εβδομάδες, κατά μέσο όρο. Και πολλοί μήνες δεν είχαν τέτοιες συμφωνίες να συναντήσουν τα καλώδια.

Φυσικά, αυτό δεν συνέβη πρόσφατα

Γιατί συμβαίνει αυτό; Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα στην επιχειρηματική χρηματοδότηση, το θέμα έχει σημασία.

Υπάρχουν μερικοί προφανείς παράγοντες που πρέπει να εξεταστούν. Στο τελευταίο στάδιο του φάσματος, το η αγορά είναι επί του παρόντος πλούσια σε χρήματα . Δισεκατομμύρια δολάρια σε ξηρή σκόνη βρίσκονται στην αγορά, καθώς οι επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων συνεχίζουν να δημιουργούν νέα και συνεχώς μεγαλύτερα κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών. Ότι αυτό το κεφάλαιο πρέπει να τεθεί σε λειτουργία Κάπου .

Αλλά υπάρχει και ένα άλλο, και ίσως λιγότερο προφανές, γρανάζι στο μηχάνημα: το μεταβαλλόμενο τμήμα VCs παίζει στον κύκλο ζωής μιας επιχείρησης. Το σημερινό κλίμα παρουσιάζει έντονη αντίθεση με την τελευταία φορά που η αγορά ήταν αυτή η δραστηριότητα (στα τέλη της δεκαετίας του 1990). Τότε, οι εταιρείες που επιθυμούν να αυξήσουν τα εννιά και τα 10ψήφια ποσά θα πρέπει συνήθως να απευθύνονται σε εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων ή σε επενδυτές τεχνολογίας αργότερου σταδίου ή να αντλούν από την δημόσια αγορά μέσω δημόσιας εγγραφής

Τώρα, ορισμένες επιχειρήσεις επιχειρηματικών κεφαλαίων μπορούν να παρέχει χρηματοοικονομική και στρατηγική υποστήριξη από τον πρώτο έλεγχο επένδυσης που μια ιδιωτική εταιρεία χρεώνει όταν μεταβαίνει δημόσια ή αποκτάται. Από τη μία πλευρά, αυτό παρατείνει τον χρόνο που απαιτείται για την έξοδο των επιχειρήσεων. Αλλά από την άλλη, κάποιες εταιρίες επιχειρηματικών κεφαλαίων φτάνουν στο διπλάσιο, τριπλό και τετραπλάσιο στα καλύτερα στοιχήματα τους.

Αλλά όπως και στη Νευτώνεια φυσική, μια αγορά που ανεβαίνει θα πέσει επίσης. Ο ρυθμός των υπερβολικών ανακοινώσεων χρηματοδότησης θα πρέπει να επιβραδυνθεί σε κάποιο σημείο. Ποιοι είναι οι δυνητικοί καταλύτες για μια τέτοια επιβράδυνση; Παρακολουθήστε ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα:

  • U.S. η νομισματική πολιτική θα μπορούσε να αλλάξει Όπως είναι βαρετό βαρετό στην πολιτική επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, τα πολύ χαμηλά επιτόκια αποτελούν σημαντικό παράγοντα για την κατάσταση της αγοράς σήμερα. Με τα χρήματα τόσο φθηνά, άλλα επενδυτικά ομόλογα με επιτόκιο, όπως τα ομόλογα, εκτελούν σχετικά χαμηλά, γεγονός που οδηγεί τους θεσμικούς περιορισμένους εταίρους να αναζητήσουν υψηλές αποδόσεις σε πράσινους βοσκότοπους. Το κεφάλαιο επιχειρηματικού κινδύνου παρουσιάζει σήμερα την ευκαιρία για το πράσινο, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει εάν τα επιτόκια ξαναεμφανιστούν
  • Μια σταθερή πτωτική τάση της αγοράς για τις εταιρείες τεχνολογίας Ενώ όλα έρχονταν Milhouse στην ιδιωτική αγορά, λίγοι δημόσιοι διαπραγματευόμενοι τεχνολογικοί γίγαντες μειώθηκαν σε μέγεθος. Το Facebook, το Twitter και η Netflix ανέφεραν ότι η ανάπτυξη ήταν βραδύτερη από την αναμενόμενη, με αποτέλεσμα την πτωτική ανατίμηση των μετοχών τους. Μέχρι στιγμής, οι περισσότερες από τις πιο απότομες μειώσεις απομονώνονται σε εταιρείες που αντιμετωπίζουν καταναλωτικά προβλήματα. Αλλά εάν αρχίσουμε να βλέπουμε απογοητευτικά κέρδη από περισσότερες εταιρείες με επίκεντρο την επιχείρηση ή εάν οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων παραμείνουν καταθλιπτικές για περισσότερο από δυο μήνες, αυτό θα μπορούσε να επιβραδύνει το ρυθμό των μεγάλων γύρων και των χαμηλότερων αποτιμήσεων
  • ρευστότητα Για τα τελευταία μερικά τρίμηνα, ο αριθμός των εταιρειών που υποστηρίζονται με επιχειρηματικά κεφάλαια που αποκτήθηκαν έχει μειωθεί με αργό ρυθμό, με συνέπεια να έχει τεκμηριωθεί η τάση της Crunchbase News στην τριμηνιαία ανακοίνωσή της. Την ίδια στιγμή, όμως, η αγορά της IPO έχει απογοητευτεί ως επί το πλείστον για εταιρείες τεχνολογίας που υποστηρίζονται από επιχειρηματικά κεφάλαια. Ακόμη και οι εταιρείες με άσχημα οικονομικά μπορούν να κάνουν ένα δημόσιο ντεμπούτο στην αγορά αυτές τις μέρες. Αλλά αν η ροή των αγωγών IPO επιβραδύνεται ή αν άλλως υγιείς εταιρείες αποτυγχάνουν να ευδοκιμήσουν όταν γίνουν δημόσιοι, αυτό θα μπορούσε να σημάνει κακά νέα για τους επενδυτές που χρειάζονται ρευστότητα

Όλα αυτά λέγονται, υπάρχουν λίγα σημάδια ότι η αγορά επιβραδύνεται . Η Crunchbase έχει ήδη καταγράψει τέσσερις γύρους βόρεια των 100 εκατομμυρίων δολαρίων στις δύο πρώτες ημέρες του Αυγούστου. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία Grab πρόσθεσε $ 1 δις σε χρηματοδότηση (μετά την κατάρριψη ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων τον περασμένο μήνα) σε εκτιμώμενη αξία 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εάν πιστεύετε ότι τα στερεότυπα, είτε είναι ήδη σε διακοπές είτε συσκευάζουν τις τσάντες τους για τα τέλη του καλοκαιριού σε εξωτικές τοποθεσίες σε αυτή τη χρονική περίοδο. Αλλά, όπως φαίνεται, η συγκέντρωση χρημάτων είναι πάντα σε εποχή . Έτσι, αν και οι ημέρες του σκυλιού του καλοκαιριού είναι επάνω μας, ο Αύγουστος θα μπορούσε να καταλήξει να είναι εξίσου άγριος με τον Ιούλιο.

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.