Μαζικές αφίξεις προσφύγων στην Ισπανία | Πολιτική | DW


Οι εκτιμήσεις αναλυτών ότι η Ισπανία εξελίσσεται πλέον σε βασικό προορισμό προσφύγων και μεταναστών φαίνεται να επιβεβαιώνονται. Μέσα σε δυο μόλις μέρες κατέφτασαν στη χώρα πάνω από 1.200 πρόσφυγες και μετανάστες. Συγκεκριμένα, χθες Σάββατο η ισπανική ακτοφυλακή περισυνέλεξε 334 πρόσφυγες από 17 συνολικά πλοιάρια στις ακτές της Ανδαλουσίας ενώ την Παρασκευή διέσωσε 888 ανθρώπους στη θάλασσα του Αλμποράν και στο Στενό του Γιβραλτάρ.

Όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, σήμερα Κυριακή η ισπανική ακτοφυλακή συνεχίζει τις επιχειρήσεις διάσωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίστοιχες επιχειρήσεις το προηγούμενο Σαββατοκύριακο η ακτοφυλακή διέσωσε άλλους 1.000 περίπου ανθρώπους.

Έπαινοι για τον επαγγελματισμό των αρχών

Πρόσφυγες πατούν για πρώτη φορά ευρωπαϊκό έδαφος

Χθες Σάββατο ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας Γκράντε-Μαρλάσκα επισκέφθηκε την Ανδαλουσία προκειμένου να ενημερωθεί επί τόπου για τις επιχειρήσεις και την κατάσταση που διαμορφώνεται.

Σύμφωνα με ανάρτηση της κυβέρνησης στο twitter, κατά την επίσκεψή του ο υπουργός επαίνεσε «τον επαγγελματισμό και την ανθρωπιά» που επιδεικνύουν η τοπική αστυνομία και η ακτοφυλακή. Ο Γκράντε-Μαρλάσκα τόνισε ότι μέχρι στιγμής η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, πρόσθεσε όμως ότι η προσφυγική κρίση «συνιστά ευρωπαϊκό πρόβλημα που χρήζει ευρωπαϊκής λύσης».

Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Μετανάστευσης από τις αρχές του χρόνου η Ισπανία έχει δεχθεί 21.000 νέους πρόσφυγες και μετανάστες, στην Ιταλία έχουν φτάσει 18.100 ενώ στην Ελλάδα 15.500 άνθρωποι.

dpa, afpd, Κώστας Συμεωνίδης

Source link

By smaragost

Τα κείμενα και οι απόψεις που φιλοξενούνται σε αυτό το site δεν αντιπροσωπεύουν τα πιστεύω μου, τα άρθρα είναι από διάφορες πηγές, θα βλέπουμε πάντα όλες τις πλευρές και θα σχολιάζουμε αναλόγως. ΠΑΡΑΚΑΛΩ μην χρησιμοποιείτε υβριστικές φράσεις και σχόλια. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τις ιατρικές συμβουλές παρακαλώ πολύ να συμβουλευτείτε τον κατάλληλο ιατρό πρώτα. Το site παρέχει μόνο πρόσβαση στις πληροφορίες και τίποτα άλλο, για τα άρθρα που είναι σε διαφορετική γλώσσα παρέχετε μετάφραση η οποία δεν είναι 100% αλλά θα βγάλετε νόημα. Σας ευχαριστώ για την στήριξη. The information provided herein should not be used during any medical emergency or for the diagnosis or treatment of any medical condition. A licensed medical professional should be consulted for diagnosis and treatment of any and all medical conditions. Links to other sites are provided for information only -- they do not constitute endorsements of those other sites.