Aclima χάλια σε 24 εκατομμύρια δολάρια για την κλίμακα της πλατφόρμας χαρτογράφησης της ποιότητας του αέρα


Η εταιρεία Aclima μια εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, η οποία κατασκευάζει αισθητήρες ποιότητας αέρα που συνδέονται με το Διαδίκτυο και διαθέτει πλατφόρμα λογισμικού για την ανάλυση της εξαγόμενης πληροφορίας, έκλεισε μια σειρά A αξίας 24 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη της επιχείρησης, εξασφαλίζοντας περισσότερες συνεργασίες στόλου για να αναπτύξει την εμβέλεια και το βάθος των χαρτών ρύπανσης

Η Σειρά Α διοικείται από το Κοινωνικό Κεφάλαιο που ενώνει το διοικητικό συμβούλιο. Επίσης, συμμετείχε στον γύρο: Schmidt Family Foundation, Emerson Collective, Ακτινοβολία, Impact Rethink, Plum Alley, Kapor Capital ] Η Aclima βγήκε από τη μυστικότητα, περιγράφοντας μια συνεργασία με το Google για τη χαρτογράφηση της ποιότητας του αέρα στα γραφεία της και επίσης σε εξωτερικούς χώρους, τοποθετώντας αισθητήρες στα αυτοκίνητα StreetView . στην πραγματικότητα εργάζεται για το βασικό πρόβλημα της περιβαλλοντικής ανίχνευσης και της νοημοσύνης για περίπου μια δεκαετία σε αυτό το σημείο, σύμφωνα με την συνιδρυτή Davida Herzl

. "Αυτό που πραγματικά κάναμε κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών είναι η επίλυση τις πολύ δύσκολες τεχνικές προκλήσεις για τη δημιουργία αυτού του είδους δεδομένων. "Πέρυσι ανακοινώσαμε τα αποτελέσματα του κρατικού μας διαδημοτικού σχεδίου στην Καλιφόρνια, όπου χαρτογραφήσαμε την Περιοχή των Μπέι, την περιοχή του Bay Area Κεντρική κοιλάδα, Λος Άντζελες. Και πραγματικά απέδειξε την ισχύ των δεδομένων για να οδηγήσει τη νέα επιστήμη, τη λήψη αποφάσεων στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα ».

Επίσης, πέρυσι δημοσίευσε μια μελέτη σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Τέξας, υπερεκλογής – υποστηρίζοντας έτσι τη διατριβή της ότι η αποτελεσματική χαρτογράφηση της ποιότητας του αέρα απαιτεί πυκνά δίκτυα αισθητήρων, αν πρόκειται να αντικατοπτρίσετε πραγματικά την μεταβλητή πραγματικότητα στο έδαφος

"Μπορείτε να έχετε την καλύτερη ποιότητα αέρα και τη χειρότερη ποιότητα αέρα στην ίδια street ", λέει ο Herzl. "Και αυτό πραγματικά μας δίνει μια νέα άποψη – μια νέα κατανόηση των εκπομπών, αλλά στην πραγματικότητα καταδεικνύει την ανάγκη για υπερτολική μέτρηση για την προστασία της ανθρώπινης υγείας, αλλά και για τη διαχείριση αυτών των εκπομπών."

"Αυτό το σύνολο δεδομένων έχει εφαρμοστεί σε μια ποικιλία επιστημονικών ερευνών συμπεριλαμβανομένων των μελετών που έδειξαν πραγματικά τους δεσμούς μεταξύ των υπερτοκικών δεδομένων και του καρδιαγγειακού κινδύνου. "Η τεχνολογία μας είναι πραγματικά ένα σημείο απόδειξης για την αναδυόμενη και νέα νομοθεσία στην Καλιφόρνια που θα απαιτήσει την παρακολούθηση από την κοινότητα σε ολόκληρη την πολιτεία, "Προσθέτει. "Έτσι, όλες αυτές οι εργασίες στην Καλιφόρνια έχουν αποδείξει πραγματικά τη δύναμη της πλατφόρμας μας – και αυτό πραγματικά μας έφερε σε κλίμακα και ο γύρος χρηματοδότησης θα μας επιτρέψει να το πάρουμε αυτό σε πολλές πόλεις και περιοχές και χρήστες".

Ερωτηθείς για πιθανή διεθνή επέκταση – δεδομένης της παρουσίας στρατηγικών επενδυτών από τη νοτιοανατολική Ασία που υποστηρίζουν τον γύρο – ο Herzl λέει ότι η Aclima είχε μια "σφαιρική εικόνα" για την επιχείρηση από την αρχή, ακόμα κι αν μεγάλο μέρος της πρώτης εργασίας της επικεντρώθηκε "

Η στρατηγική της για την αύξηση της εμβέλειας και του βάθους των χαρτών της ποιότητας του αέρα επικεντρώνεται στην αύξηση των συνεργασιών της με τους στόλους – έτσι υπάρχει μια ελαφρά ειρωνεία, δεδομένου ότι τα οχήματα έχουν επανατοποθετηθεί, καθώς οι κόμβοι ανίχνευσης της ποιότητας του αέρα μπορεί να συμβάλλουν στο πρόβλημα (η Herzl απέφυγε το ερώτημα κατά πόσο η Uber μπορεί να είναι ένας συνεργάτης του στόλου που ενδιαφέρει (19659002) "Οι δυνατότητες χαρτογράφησης ενισχύονται μέσω των συνεργασιών με τους στόλους μας", λέει, υποδεικνύοντας το Τα αυτοκίνητα StreetView της Google αποτελούν ένα τρέχον παράδειγμα (αν και αυτό δεν αποτελεί συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας. ένα σχέδιο χαρτογράφησης της ποιότητας του αέρα στο Λονδίνο το οποίο περιλαμβάνει τα αυτοκίνητα StreetView που ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα χρησιμοποιεί υλικό από μια ανταγωνιστική εταιρία αισθητήρων ποιότητας του αέρα στην Αγγλία, που ονομάζεται Air Monitors, για παράδειγμα)

η χρηματοδότηση της Aclima θα καταβάλει προσπάθειες για την προσέλκυση περισσότερων στόλων – βασιζόμενος σε τρίτα μέρη για την ανάπτυξη της χρησιμότητας της πλατφόρμας λογισμικού της για τους υπεύθυνους για τη χάραξη πολιτικής και τις κοινότητες

"Υπάρχει ένας αριθμός στόλων που θα μιλήσουμε για αλλά η πλατφόρμα μας μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιοδήποτε τύπο στόλου και πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα απίστευτο πλεονέκτημα και θέση για την εταιρεία να επιτύχει πραγματικά το όραμά μας για τη δημιουργία μιας παγκόσμιας πλατφόρμας περιβαλλοντικής πληροφόρησης για να βοηθήσει τις πόλεις και τις ολόκληρες χώρες να διαχειριστούν πραγματικά τον κλιματικό κίνδυνο (19659002) "Η τεχνολογία μας παρέχει 100.000 φορές μεγαλύτερη χωρική επίλυση από τις υφιστάμενες προσεγγίσεις και το w να το κάνουμε με 100-1000 φορές μείωση του κόστους, έτσι ώστε το όραμά μας είναι να είμαστε το GPS του περιβάλλοντος – ένα νέο επίπεδο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και νοημοσύνης που πραγματικά ενημερώνει τις καθημερινές αποφάσεις

"Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι γιατί έχουν ληφθεί πραγματικά χρόνια εργασίας. Έχω ενσωματώσει την Aclima πριν από 10 χρόνια και άρχισε πραγματικά να εργάζεται για την τεχνολογία γύρω στο 2010. Έτσι αυτό πήρε … ένα τεράστιο ποσό τεχνικής ανάπτυξης και επιστημονικής αυστηρότητας με τους εταίρους … για να έχει πραγματικά την τεχνολογία σε ένα μέρος όπου είναι πραγματικά εγκατεστημένο σε κλίμακα.

Χρηματοδοτεί (ή μερικώς χρηματοδοτεί) την ανάπτυξη των αισθητήρων στα οχήματα των εταίρων του στόλου – με το επιχειρηματικό μοντέλο της Aclima επικεντρώθηκε στη δημιουργία εσόδων από την ερμηνεία των δεδομένων που παρέχει η πλατφόρμα SaaS. Έτσι, ένα κομμάτι της σειράς Α θα βοηθήσει να πληρώσει για περισσότερες ροές αισθητήρων.

Από την άποψη του ποιους συνεργάτες του στόλου επιστρέφουν από το να συμφωνήσουν τα οχήματα τους να γίνουν κινητοί κόμβοι ανίχνευσης της ποιότητας του αέρα, ο Herzl λέει ότι εξαρτάται από τον συνεργάτη. Και η Aclima's δεν ονομάζει πρόσθετα ονόματα σε αυτό το μέτωπο ακόμα.

"Είναι συγκεκριμένο για κάθε στόλο. Αλλά μπορώ να πω ότι στην περίπτωση της Google δουλεύουμε με το Google Earth και την ομάδα StreetView … για να αντικατοπτρίσουμε πραγματικά τη δέσμευσή τους για βιωσιμότητα, αλλά και για να διευρύνουμε την πρόσβαση σε αυτό το είδος πληροφοριών », λέει για τα πλεονεκτήματα για τους στόλους , προσθέτοντας: "Θα μιλήσουμε περισσότερο για αυτό καθώς κάνουμε ανακοίνωση για τους άλλους εταίρους μας."

Η χρηματοδότηση της Σειράς Α θα προχωρήσει επίσης στη χρηματοδότηση της συνεχιζόμενης ανάπτυξης των προϊόντων, με την Aclima να ελπίζει ότι θα συνεχίσει να προσθέτει στο πλήθος των ρύπων μπορεί να εντοπίσει και να χαρτογραφήσει έναν κατάλογο ο οποίος περιλαμβάνει όμοιες με το CO2, το μεθάνιο και τα σωματίδια

"Έχουμε έναν πολύ φιλόδοξο οδικό χάρτη. Και ο χάρτης πορείας μας είναι εκτεταμένος – τελικά το όραμά μας είναι να κάνουμε το αόρατο ορατό, σε όλους τους ρύπους και τους παράγοντες στο αόρατο στρώμα του αέρα που στηρίζει τη ζωή. Θέλουμε να κάνουμε όλα αυτά ορατά – αυτό είναι το μακροπρόθεσμο όραμά μας », λέει.

« Σήμερα μετράμε όλους τους βασικούς αέριους ρύπους που ρυθμίζονται καθώς και τα βασικά αέρια της κλιματικής αλλαγής … Δεν είμαστε μόνο αναπτύσσοντας και επεκτείνοντας τη διαθεσιμότητα της πλατφόρμας μας, αλλά και στις προσπάθειές μας για Ε & Α που επενδύουν σε τεχνολογίες ανίχνευσης επόμενης γενιάς, είτε είναι ο μικρότερος αισθητήρας PM2.5 στον κόσμο στον χάρτη πορείας μας που έχει πραγματικά τη δυνατότητα να καθορίσει το COC [chlorinated organic compounds]. δεν το κάνουμε αυτό σήμερα, αλλά εργαζόμαστε πάνω σε αυτό και αυτό είναι ένας τομέας που είναι πραγματικά σημαντικός για συγκεκριμένες κοινότητες, αλλά για τη βιομηχανία και για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής. "

Ένα βασικό μέρος της συνεχιζόμενης μηχανικής εργασίας επικεντρώνεται στη συρρίκνωση ορισμένων αισθήσεων τεχνολογίες – τόσο σε μέγεθος όσο και σε κόστος. "Είναι πολύ σκληρή δουλειά που συμβαίνει εκεί για να συρρικνωθεί [sensors]", σημειώνει η Herzl. "Μιλάμε για αισθητήρες που είναι το μέγεθος ενός καρφιού αντίχειρα. Οι παραδοσιακές τεχνολογίες γι 'αυτό είναι πολύ μεγάλες, είναι πολύ δύσκολο να αναπτυχθούν … έτσι δεν είναι ότι οι δυνατότητες δεν υπάρχουν σήμερα, αλλά εργαζόμαστε για τη συρρίκνωση αυτών των δυνατοτήτων σε πραγματικά, πραγματικά μικροσκοπικά συστατικά ώστε να μπορούμε να επιτύχουμε πανταχού παρούσα … Πρέπει να συρρικνωθεί "

Σχολιάζοντας τον γύρο χρηματοδότησης σε μια υποστηρικτική δήλωση, ο Jay Zaveri, εταίρος στο Social Capital, πρόσθεσε:" Η Aclima έχει ανοίξει με επιτυχία ένα εντελώς νέο τομέα της αγοράς με την καινοτόμο προσέγγισή τους, αντιμετωπίζοντας μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες προκλήσεις της εποχής μας. Με αποδεδειγμένη ικανότητα ποσοτικοποίησης των εκπομπών και της έκθεσης του ανθρώπου στη ρύπανση σε παγκόσμια ψηφίσματα που ήταν παλαιότερα αδύνατο, η Aclima δημιουργεί τεράστιες ευκαιρίες για τη βιομηχανία, τις πόλεις και την κοινωνία. "

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link