«Οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Μεγάλης Νίκης, μας κάνουν να σκεφτούμε τον ηρωισμό των πολεμιστών μας στα χρόνια του πολέμου με ειδικό δέος και ευγνωμοσύνη. Υπερασπίστηκαν την ελευθερία μας και το δικαίωμα να επιλέξουμε την ιστορική πορεία μας ανεξάρτητοι”, είπε κατά την έναρξη εκδηλώσεων στο Παλάτι του Κρεμλίνου.

Είπε ότι αυτό είναι ιδιαίτερα επίκαιρο στις σημερινές συνθήκες “όταν ορισμένες πολιτικές προσωπικότητες αμφισβητούν την ίδια την ανάγκη να καταδικάσουν τη ναζιστική ιδεολογία, όταν γίνονται προσπάθειες να παρερμηνεύσουν τα γεγονότα και τα αποτελέσματα του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.”

“Για πάντα η Εκκλησία θα στηρίζει τον αγώνα ενάντια στον εθνικισμό και το φασισμό, ενάντια σε εκείνον που εκθειάζει ένα έθνος πάνω από ένα άλλο, που οδηγεί σε στρέβλωση της εθνικής ιστορίας για χάρη της πολιτικής συγκυρίας, ισοπέδωση ηθικών αξιών που υπαγορεύονται από τον Θεό και ενάντια στην καταστροφή των πνευματικών και πολιτισμικών παραδόσεων των ανθρώπων », δήλωσε ο πατριάρχης.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.