Καλώς ήλθατε στον πλανήτη γη

Όσον αφορά τη βιοποικιλία του πλανήτη δεν υπάρχουν μόνο κακές ειδήσεις. Από τις αρχές του αιώνα έχουν ανακαλυφθεί εκατοντάδες άγνωστα μέχρι σήμερα είδη φυτών και ζώων. Κάποια από αυτά είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακά.

Ανάμεσα στις τελευταίες καλές ειδήσεις που ακούστηκαν τελευταία είναι και η ανακάλυψη πέντε άγνωστων μέχρι σήμερα ειδών καβουριού στα ινδικά όρη Δυτικά Γκατς. Αυτή η περιοχή της Ινδίας είναι ένα από τα σημαντικότερα hotpsots της βιοποικιλίας στον πλανήτη λόγω του μεγάλου αριθμού ζώων και φυτών που υπάρχουν εκεί.
Τα νέα είδη του καβουριού εντυπωσιάζουν με τα φανταχτερά τους χρώματα που κυμαίνονται από το μεταλλικό γκρι μέχρι το ανοιχτό ροζ. Σε αντίθεση με τα καβούρια της θάλασσας έχουν προσαρμοστεί στη ζωή της στεριάς και χρειάζονται μόνο γλυκό νερό για τη γέννηση των αυγών τους. Πληροφορίες για το νέο είδος δημοσίευσε τον Φεβρουάριο το επιστημονικό περιοδικό Zootaxa.
Στην Ινδία επίσης ανακαλύφθηκαν από τις αρχές της περασμένης δεκαετίας μέχρι σήμερα πάνω από εκατό νέα είδη ερπετών. Μεταξύ αυτών μία ομάδα επιστημόνων από τη Μεγάλη Βρετανία και την Ινδία υπό την επίβλεψη του δρ. Ντείβιντ Γκάουερ από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου ανακάλυψε ένα είδος φιδιού, το οποίο παρ’ όλο τον ασυνήθιστο χρωματισμό του, που παραπέμπει κατά κανόνα σε δηλητηριώδη ερπετά, δεν ανήκει στα φίδια που έχουν δηλητήριο.
«Διάσημα» νέα είδη

Το χταπόδι που ανακαλύφθηκε στα ανοικτά του νησιού Νέκερ της Χαβάης

Το χταπόδι που ανακαλύφθηκε στα ανοικτά του νησιού Νέκερ της Χαβάης

Κάποια κεφαλόποδα είναι σε θέση να αλλάζουν το χρώμα τους ώστε να κρύβονται από τους εχθρούς τους. Ένα είδος χταποδιού ωστόσο δε διαθέτη τη σχετική χρωστική ουσία και μοιάζει έτσι με το φάντασμα Κάσπερ από την ομώνυμη ταινία. Ο Κάσπερ βρέθηκε σε βάθος 4 χλμ στον ωκεανό ανοικτά του νησιού Νέκερ της Χαβάης από ζωολόγους της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA).

Αλλά και στα 7.000 γνωστά αμφίβια ήρθαν να προστεθούν από τις αρχές του έτους και τρία άγνωστα είδη βατράχου από την Ινδία, την Κίνα και την Κολομβία. Παράλληλα και η «επανεμφάνιση» ενός σπάνιου βατράχου στα βορειοδυτικά της Ινδίας προκάλεσε έκπληξη στους ζωολόγους, αφού το συγκεκριμένο είδος θεωρούνταν εδώ και μια εκατονταετία εξαφανισμένο.

Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν με τη σειρά τους πριν από λίγο καιρό 14 νέα είδη ταραντούλας, μεταξύ των οποίων και η ονομαζόμενη Τζόνι Κας. Η αράχνη ανακαλύφθηκε κοντά στη φυλακή της Καλιφόρνιας όπου ο γνωστός αμερικανός τραγουδιστής ηχογράφησε το τραγούδι του Folsom Prison Blues.

Αλλά και στην Αυστραλία η ανακάλυψη ενός νέου είδους αράχνης προσέφερε φήμη στους επιστήμονες. Το είδος αυτό χρησιμοποιεί τις δονήσεις του νερού για να κινηθεί και τρώει φρύνους και ψάρια. Σε αντίθεση με τον Τζόνι Κας φέρει το μάλλον αδιάφορο όνομα Μπράιαν.

 

Πηγή: DW

Author Image

fm2

Τα κείμενα και οι απόψεις που φιλοξενούνται σε αυτό το site δεν αντιπροσωπεύουν τα πιστεύω μου, τα άρθρα είναι από διάφορες πηγές, θα βλέπουμε πάντα όλες τις πλευρές και θα σχολιάζουμε αναλόγως. ΠΑΡΑΚΑΛΩ μην χρησιμοποιείτε υβριστικές φράσεις και σχόλια. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τις ιατρικές συμβουλές παρακαλώ πολύ να συμβουλευτείτε τον κατάλληλο ιατρό πρώτα. Το site παρέχει μόνο πρόσβαση στις πληροφορίες και τίποτα άλλο, για τα άρθρα που είναι σε διαφορετική γλώσσα παρέχετε μετάφραση η οποία δεν είναι 100% αλλά θα βγάλετε νόημα. Σας ευχαριστώ για την στήριξη. The information provided herein should not be used during any medical emergency or for the diagnosis or treatment of any medical condition. A licensed medical professional should be consulted for diagnosis and treatment of any and all medical conditions. Links to other sites are provided for information only -- they do not constitute endorsements of those other sites.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...