Επείγει η κατανομή των μεταναστών στην Ε.Ε.

Στο Λουξεμβούργο συνεδριάσαν οι υπουργοί Εσωτερικών της Ε.Ε. για το θέμα της κατανομής των προσφύγων και μεταναστών. Κρίσιμη κρίνεται η κατάσταση σε Ελλάδα και Ιταλία.

Στο Λουξεμβούργο συνεδρίασαν σήμερα οι υπουργοί Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς την πολιτική που προτίθενται να ακολουθήσουν σχετικά με το τεράστιο κύμα μεταναστών που ταλανίζει κυρίως την Ελλάδα και την Ιταλία. Λόγω της γεωγραφικής τους θέσης οι δύο χώρες αποτελούν τον πρώτο προορισμό των προσφύγων που καταφθάνουν από τη Μεσόγειο. Στη συνάντηση στο Λουξεμβούργο τέθηκε επί τάπητος κατά πόσο τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη θα συνεργαστούν προκειμένου να κατανεμηθεί αυτός ο μεγάλος αριθμός ανθρώπων σε ολόκληρη την ΕΕ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Ελίας Μπίρντελ από τη μη κυβερνητική οργάνωση Borderline Europe στη γερμανική ραδιοφωνία (DLF) διευκρινίζει γιατί ένα σύστημα ποσόστωσης για την Ευρώπη είναι αναγκαίο. «Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο κανονισμός του Δουβλίνου ΙΙ απέτυχε. Δεν γίνεται οι άνθρωποι να καταδικάζονται, να παραμένουν όπου πατήσουν το πόδι τους για πρώτη φορά στην ΕΕ, στην Ελλάδα ή στην Ιταλία, όπου η κατάσταση φυσικά είναι πολύ πιο δύσκολη. Εάν μπορούσαμε να μοιράσουμε τους ανθρώπους τώρα, και όχι μόνο τους 40.000 αλλά περισσότερους σε όλη την Ε.Ε, τότε φυσικά δεν θα ήταν πρόβλημα προς στιγμήν να διαχειριστούμε το ζήτημα» υποστηρίζει το μέλος της Borderline Europe, ο οποίος επέστρεψε μόλις από ταξίδι στην Ελλάδα, προκειμένου να σχηματίσει εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί.

Η Ελλάδα σε δυσμενή θέση

«Η ανεπαρκής αλληλεγγύη της Ευρώπης για το μεταναστευτικό χρησιμοποιείται για να ασκηθεί πίεση στην Ελλάδα για τις διαπραγματεύσεις για το χρέος»

«Η ανεπαρκής αλληλεγγύη της Ευρώπης για το μεταναστευτικό χρησιμοποιείται για να ασκηθεί πίεση στην Ελλάδα για τις διαπραγματεύσεις για το χρέος»

«Φυσικά η χώρα στην οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται δυσκολεύεται πολύ με το κύμα μεταναστών στο Αιγαίο, για παράδειγμα προς τα νησιά. Θα χρειαζόταν επειγόντως βοήθεια και μπορεί να πει κανείς ότι η ανεπαρκής αλληλεγγύη της Ευρώπης για το μεταναστευτικό, δίνει την εντύπωση ότι χρησιμοποιείται ως πάτημα για να ασκηθεί πίεση στην Ελλάδα, στη νέα ελληνική κυβέρνηση, για να υποκύψει στις διαπραγματεύσεις για το χρέος. Υπάρχει σαφώς μια σύνδεση αυτών των δυο θεμάτων» παρατηρεί ο Μπίρντελ και προχωράει σε μία αξιολόγηση της στάσης που διατηρεί η Γερμανία όλο αυτό το διάστημα: «Κατά βάση η Γερμανία είναι ο επιτηρητής στο φρούριο της Ευρώπης. Μπορούμε να το πούμε αυτό ξεκάθαρα. Έχω ζήσει διάφορες καταστάσεις στις οποίες κορυφαίοι γερμανοί πολιτικοί καυχιόντουσαν για το ό,τι έχτισαν το φρούριο, που σημαίνει ότι όρθωσαν τα τείχη στα εξωτερικά σύνορα, ενίσχυσαν την Frontex κτλ».

Author Image

fm2

Τα κείμενα και οι απόψεις που φιλοξενούνται σε αυτό το site δεν αντιπροσωπεύουν τα πιστεύω μου, τα άρθρα είναι από διάφορες πηγές, θα βλέπουμε πάντα όλες τις πλευρές και θα σχολιάζουμε αναλόγως. ΠΑΡΑΚΑΛΩ μην χρησιμοποιείτε υβριστικές φράσεις και σχόλια. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τις ιατρικές συμβουλές παρακαλώ πολύ να συμβουλευτείτε τον κατάλληλο ιατρό πρώτα. Το site παρέχει μόνο πρόσβαση στις πληροφορίες και τίποτα άλλο, για τα άρθρα που είναι σε διαφορετική γλώσσα παρέχετε μετάφραση η οποία δεν είναι 100% αλλά θα βγάλετε νόημα. Σας ευχαριστώ για την στήριξη. The information provided herein should not be used during any medical emergency or for the diagnosis or treatment of any medical condition. A licensed medical professional should be consulted for diagnosis and treatment of any and all medical conditions. Links to other sites are provided for information only -- they do not constitute endorsements of those other sites.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση