Πόσο κοστίζει ο γύρος του κόσμου;

International finance

ΤΑΞΙΔΙΑ– Αξίζει να θέσει κανείς την ερώτηση, η απάντηση όμως θα σας ξαφνιάσει.Πολλοί άνθρωποι θα εύχονταν να μπορούσαν να φύγουν μια μέρα για να ταξιδέψουν σε διάφορες χώρες για μια μεγάλη περίοδο στη ζωή τους. Γενικά, όταν μιλάμε για τον κλασικό γύρο του κόσμου, φανταζόμαστε ένα ταξίδι που διαρκεί περίπου 12 μήνες και περιλαμβάνει καμιά δεκαριά χώρες. Για αυτόν το γύρο του κόσμου θα μιλήσουμε λοιπόν σε αυτό το άρθρο, και όχι για αυτούς που ανήκουν στην κατηγορία αυτών που ταξιδεύουν με πιο χαλαρούς ρυθμούς, μια κατηγορία που γίνεται ολοένα και πιο αγαπητή στους ταξιδιώτες.

Καταγραφή

Ο αριθμός μπορεί να ξαφνιάσει, αλλά πρέπει να υπολογίζει κανείς ένα μέσο όρο κοντά στα 15.000 ευρώ για ένα γύρο του κόσμου που θα διαρκέσει ένα χρόνο. Το ποσό αυτό συνολικά μπορεί να κυμαίνεται από 9.000 ευρώ ως 17.000 ευρώ ανά άτομο, ανάλογα με τον προορισμό και τις συνήθειες του ταξιδιού.

Σίγουρα αυτό το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα. Μπορείς πολύ εύκολα να ρίξεις το κόστος εκμεταλλευόμενος πρακτικές όπως το couchsurfing, τη μετακίνηση με λεωφορείο στο εσωτερικό της χώρας, το τοπικό φαγητό δρόμου, κ.α.

Μπορείς επίσης να καθιερώσεις ένα μέσο καθημερινό budget / προϋπολογισμό ανά ήπειρο (και πάλι, μιλάμε για ένα μέσο όρο με πολλούς και ποικίλους παράγοντες να παίζουν ρόλο).

Ασία/Ανατολή: 25 ευρώ
Ωκεανία: 50 ευρώ
Κεντρική και Λατινική Αμερική: 28 ευρώ
Αφρική: από 25 ως 65 ευρώ ανάλογα με τη χώρα και τις δραστηριότητες
Σε μερικές χώρες όπως η Καμπότζη ή η Βολιβία μπορείς να ζήσεις ακόμα και με λιγότερο από 25 ευρώ τη μέρα.

 

Καταγραφή1

Σημείωση: Μην ξεχάσετε να υπολογίσετε στο συνολικό κόστος τα έξοδα που δε θα συμπεριλαμβάνατε στο κόστος του ταξιδιού, όπως η αγορά ψηφιακού ή φωτογραφικού υλικού για το ταξίδι, τα έξοδα που θα συνεχίσουν να «τρέχουν» κατά την απουσία σας (επαναποστολή του ταχυδρομείου, αποθήκη για τα έπιπλα, φόροι, εξόφληση δανείου, κ.α.). Σας συμβουλεύουμε πάντως να βάλετε ένα ποσό στην άκρη, το οποίο θα χρησιμοποιήσετε μόνο σε κάποιο απρόβλεπτο γεγονός.

Ορίστε λοιπόν ένα παράδειγμα κατηγοριοποίησης του κόστους για ένα γύρο του κόσμου:

Εξοπλισμός: 640 ευρώ
Εμβόλια και φάρμακα: 250 ευρώ
Φωτογραφικά είδη: 450 ευρώ
Ασφάλεια: 600 ευρώ
Αεροπορικά εισιτήρια: 3.000 ευρώ
Τουριστικές βίζες: 260 ευρώ
Οδηγοί: 120 ευρώ
Έξοδα κίνησης: 9.200 ευρώ

ΣΥΝΟΛΟ: 14.520 ευρώ

Πηγή: Ταξιδιωτικό Blog Votre Tour du Monde. Διαβάστε περισσότερα για το θέμα κάνοντας κλικ εδώ: Budget Tour du Monde

Author Image

fm2

Τα κείμενα και οι απόψεις που φιλοξενούνται σε αυτό το site δεν αντιπροσωπεύουν τα πιστεύω μου, τα άρθρα είναι από διάφορες πηγές, θα βλέπουμε πάντα όλες τις πλευρές και θα σχολιάζουμε αναλόγως. ΠΑΡΑΚΑΛΩ μην χρησιμοποιείτε υβριστικές φράσεις και σχόλια. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τις ιατρικές συμβουλές παρακαλώ πολύ να συμβουλευτείτε τον κατάλληλο ιατρό πρώτα. Το site παρέχει μόνο πρόσβαση στις πληροφορίες και τίποτα άλλο, για τα άρθρα που είναι σε διαφορετική γλώσσα παρέχετε μετάφραση η οποία δεν είναι 100% αλλά θα βγάλετε νόημα. Σας ευχαριστώ για την στήριξη. The information provided herein should not be used during any medical emergency or for the diagnosis or treatment of any medical condition. A licensed medical professional should be consulted for diagnosis and treatment of any and all medical conditions. Links to other sites are provided for information only -- they do not constitute endorsements of those other sites.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση